Färre amerikaner stöder militärt stöd till Ukraina – ny undersökning

1
155

Vi har rapporterat att fler ukrainare vill ha en fredlig lösning och att en ökad andel kan tänka sig att Ukraina avstår territorium vid fredsöverenskommelse. Var tredje ukrainare kan acceptera territoriella eftergifter för fred – en ökning. Fler vill ha fredssamtal.

Nu en undersökning som visar minskat stöd i USA för hjälp till Ukraina.

____________________

Färre än hälften av amerikanerna godkänner att deras regering ger stöd till Kiev, enligt forskning som publicerades på måndagen 29/7. Resultatet från undersökningen tyder på en förändring i den allmänna opinionen om USA:s stöd till Ukraina konflikten med Ryssland.

Enligt en undersökning från Pew Research Center, en Washington-baserad tankesmedja, är opinionen jämnt fördelad då det gäller USA:s bistånd till Ukraina, där 49 % säger att Washington inte har något ansvar att hjälpa Kiev och 48 % säger att USA har det.

En liknande undersökning som genomfördes för ett år sedan av Reagan Institute antydde att 59 % av amerikanerna stödde tillhandahållande av militärt bistånd till Ukraina. Enligt en Gallup-undersökning från juni 2023 stödde 62 % av amerikanerna USA:s ansträngningar att hjälpa Kiev.

Den senaste undersökningen, som tyder på minskat stöd, publicerades samma dag som USA:s försvarsdepartement tillkännagav att de kommer att skicka luftförsvar och andra vapen till ett värde av minst 200 miljoner dollar till Ukraina och satsa ytterligare 1,5 miljarder dollar i långsiktigt stöd till Kiev.

Sedan starten av konflikten mellan Kiev och Moskva i februari 2022 har Biden-administrationen givit mer än 55,4 miljarder dollar i ”säkerhetshjälp” till Ukraina, vilket inkluderar ett brett urval av dödliga vapen.

Källa: https://www.rt.com/news/601887-americans-evenly-divided-arms-ukraine/

Relaterat
Nya bevis: USA blockerade fredsavtalet mellan Ukraina och Ryssland
”Fredsmötet” i Ukraina – en framgång?
Putin ställer villkor för fredssamtal i Ukraina. Vilka och varför?
Ordföranden i Zelenskys parti ”Folkets tjänare” säger nu: Ukraina kunde ha accepterat Rysslands fredsplan våren 2022
Israels tidigare premiärminister säger att USA ”blockerade” hans försök till ett fredsavtal mellan Ryssland och Ukraina.
Förhandlingsinvit från president Zelensky i mars 2022.
Lång artikel om Fred för Ukraina: Tysk general, ambassadör och f.d. biträdande FN-generalsekreterare.

Föregående artikelHur demokratiska var britterna i Hongkong?
Nästa artikelAssange är fri! Se de fantastiska banderollerna!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. Man kan lägga till denna text, att det finns en lag antagen av de amerikanska kamrarna i parlamentet som dock förbjuder de amerikanska Förenta staterna att godkänna förändringar av Ukrainas statsgränser såsom de definieras av OSSE(OSCE) och hur de såg åt vid de självständiga Ukrainas respektive Ryska federationens utropande sista halvåret år 1991, då även RF helt godkände Ukrainas statsgränser.

    Så någon legal väg för Washington att med enbart politisk viljor och överenskommelser få igenom framtida fredstraktat som innefattar landavträdelser, finns inte legalt på den amerikanska sidan.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here