USA kommer inte att kalla israelisk våldtäkt av palestinska fångar ett krigsbrott

3
203
Högerextrema sionister stormar israeliskt fängelse.

”Jag är ingen juridisk expert”, sa Vedant Patel, talesman för amerikanska utrikesdepartementet, när han tillfrågades om våldtäkt var ett krigsbrott.

Av  Dave DeCamp . 30 juli. https://news.antiwar.com/2024/07/30/state-department-wont-call-israeli-rape-of-palestinian-prisoners-a-war-crime/

David DeCamp

 

Utrikesministeriet vägrade på tisdagen att stämpla israeliska soldater som våldtar palestinska fångar som ett krigsbrott.

Said Arikat, reporter för  Al Quds ,  frågade utrikesministeriets talesman Vedant Patel  om de israeliska soldaterna som arresterades för att ha våldtagit en palestinsk fånge i den ökända interneringsanläggningen Sde Teiman. Palestinien fördes till sjukhus med skador i ändtarmen som var så allvarliga att han inte kunde gå.

Fångens tillstånd bekräftar  några av de värsta påståendena om förhållandena i Sde Teiman . Både  israeliska visselblåsare  och före detta palestinska fångar har i detalj berättat om tortyr och omfattande övergrepp från israeliska soldater vid anläggningen.

– Tydligen våldtäkt och mord och tortyr och allt det där – det händer regelbundet i israeliska fångläger. Utgör det ett krigsbrott för dig”? frågade Arikat Patel.

Patel svarade: ”Så rapporterna om övergrepp är djupt oroande och vi har varit tydliga och konsekventa med Israel och IDF att de måste behandla alla fångar humant och med värdighet i enlighet med humanitär lag.” Han tillade att USA skulle tillåta en ”rättvis rättegång” att utvecklas i fallet mot de israeliska soldaterna.

Arikat följde upp och frågade, ”Ja, om det visar sig vara sant, så utgör det ett krigsbrott, eller hur”?

Patel sa: ”Jag är ingen juridisk expert, Said. Jag föreställer mig verkligen att det skulle vara oförenligt med israelisk lag.”

Däremot var den amerikanska regeringen snabb med att stämpla ryska handlingar i Ukraina som krigsförbrytelser, och president Biden förklarade till och med redan i mars 2022, mindre än en månad efter invasionen, att  Rysslands president Vladimir Putin var en ”krigsförbrytare” .

Gripandet av de israeliska soldaterna misstänkta för våldtäkt utlöste protester som involverade högerextrema aktivister och  medlemmar av den israeliska Knesset och en medlem av koalitionsregeringen. Demonstranter stormade Sde Teiman och en annan militärbas till försvar av de israeliska soldaterna.


Red: Här har tidigare publicerats artiklar om denna förfärliga behandling av en stat som vissa kallar civilsatorisk.

Relaterat
”Israel” dödar palestinska fångar från Gaza efter att de släppts.
CNN avslöjar hemska israeliska tortyrmetoder på palestinska fångar.
Palestinska och ryska fångar i svensk propaganda.
Hur Israel försöker att skyla över sina krigsförbrytelser i Gaza.
Common Dreams: UN Probe Finds ’Appalling Acts’ of Torture Against Palestinians Detained by Israel

Föregående artikelUkrainsk dissident avslöjar brutal censur och förtryck från Kiev-regimen
Nästa artikelVarför har väst omfamnat nazisterna i Ukraina?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

  1. Kejsaren är naken. Principerna finns inte.

    En nyhet som gått de flesta västerländska medier förbi i någon slags gemensam skammens tystnad, är att vid det 79:e högtidlighållandet av de amerikanska atombombsfällningarna över de japanska städerna Hiroshima och Nagasaki vägrade i år den japanska organisationen att bjuda in Israel.

    Det var strongt gjort. Enligt den japanska sidan var man där för att uppmärksamma fred. Washington och G7 skrev upprört diplomatiskt protestbrev.

    Det är alltid väldigt fint i väst att låta allehanda fähundar till eländiga offer, som inte ska räknas, dö av israeliska kulor och bombas sönder av israeliska, ja det vill säga amerikanska, bomber. Väldigt fint. Ärofyllt rentav.

    Kejsaren är naken. Principerna finns inte.

  2. Inte bara Palestina, utan även självaste USA är jo ockuperat av sionister. Politikerna kan och får inte säga emot husse. De kan bara ge stående ovationer och visa vilka duktiga slavar de är. USA politikernas svar är alltså ”israel har rätt att begå sodomi på Palestinska fångar”. Det är jo en tradition med bibliska anor s a s

  3. Israel är styrt av 1 Rotschilds och 2 Rockefellers (Rotschilds har finansierat Israel sedan terror’statens’ bildande, o långt dess förinnan..Rockefeller har skänkt marken för 1$ där FN-skrapan står). Så heter t ex pimpstreetan utanför Knesset, Rotschildstreet..Knesset kostade trots allt 30mdr att sätta dit, så nått ska de ha för sina hårt….förvärvade ’pengar’

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here