Ditt motstånd mot Israels brott gör skillnad

3
198

Caitlin Johnstone har skrivit https://caitlinjohnstone.com.au/2024/08/06/your-opposition-to-israels-crimes-makes-a-difference/

Den 6 augusti

________________

I en artikel med rubriken “Smotrich: Might be ‘justified and moral’ to cause 2 million Gazans to die of hunger, but world won’t let us,”, rapporterar Times of Israel följande:

”Finansminister Bezalel Smotrich antyder att han anser att det är ’berättigat och moraliskt’ att blockera humanitärt bistånd till Gazaremsan även om det leder till att 2 miljoner civila dör av hunger, men tillägger att det internationella samfundet inte kommer att tillåta att detta sker.

 ”’Vi för in bistånd eftersom vi inte har något val’, säger Smotrich vid en konferens i Yad Binyamin som arrangerades av Israel Hayom. ”Vi kan inte, i den nuvarande globala verkligheten, hantera ett krig. Ingen kommer att låta oss låta 2 miljoner civila dö av hunger, även om det skulle vara berättigat och moraliskt försvarbart, förrän vi har fått tillbaka vår gisslan.

Liberala anhängare av staten Israel talar ofta om Israels nazistiska högerextrema ledare som Smotrich och Itamar Ben-Gvir som om de vore något slags marginella element i det israeliska samhället, när de i själva verket båda är högt uppsatta tjänstemän i den israeliska regeringen och spelar en avgörande roll i Benjamin Netanyahus koalition. Bara häromdagen meddelades att Netanyahu har utsett en ny talesman som öppet stöder den etniska rensningen och koloniseringen av Gazaremsan; dessa missfoster fortsätter att lyftas upp till framträdande positioner inom den israeliska maktstrukturen på grund av allt Israel är som stat.

 


Smotrich-artikeln går varvet runt på pro-palestinska sociala medier i dag på grund av hur psykopatiska hans kommentarer är, och det är förståeligt. Det säger så mycket att man kan inneha höga positioner i den israeliska regeringen och samtidigt öppet förespråka folkmord på miljontals människor, trots att Israel står inför rätta i Internationella domstolen för folkmord.

Men det som inte får tillräckligt med uppmärksamhet är det missnöje som Smotrich uttrycker här: att även om han tycker att det vore acceptabelt att svälta ihjäl två miljoner palestinier, så tillåter inte resten av världen Israel att göra detta.

Smotrich är i stort sett så ond som en människa kan bli, men på många sätt är han också en av de mest ärliga personerna i den israeliska regeringen. Finns det någon tvekan om att Israel skulle ha kommit undan med mycket värre folkmord under de senaste tio månaderna om dess mäktiga västallierade hade tillåtit det? Och, när vi ändå är inne på ämnet, råder det något tvivel om att Israels allierade i väst skulle ha samtyckt till mycket värre folkmord om de inte hade varit rädda för massiva reaktioner från allmänheten?

Det verkar ganska klart för mig att det tryck som västerlänningarna har satt på sina egna regeringar angående Israels brottslighet i Gaza är det främsta skälet till att västimperiet inte bara kunde skriva under på en snabb slutlig lösning på det palestinska problemet redan i oktober, utan har fått nöja sig med detta besvärliga folkmord i slowmotion förklätt till självförsvar istället.

Det är inte så att imperiet har ett samvete, det är bara så att det är tillräckligt rädd för att utlösa massomfattande oroligheter på sin egen mark för att behöva dölja sin egen psykopati lite grann.

Det är mycket troligt att det enda skälet till att det finns några palestinier kvar i Gaza i dag är att normala människor runt om i världen har fått sina egna regeringar att frukta konsekvenserna av att stödja Israel genom en direktsänd fullskalig förintelse. Våra mordiska regeringar har inget annat samvete än sina egna medborgares samvete.

Så låt ingen säga till er att ert motstånd mot det här inte gör någon skillnad. Även om allt du har kunnat göra är att pressa dem att sakta ner denna mardröm lite och få dem att dölja vad de verkligen gör från dagens ljus, kan det i slutändan vara tillräckligt för att rädda miljontals liv.

Fler artiklar av Caitlin Johnstone finns här.

Föregående artikel”Välkommen till helvetet”: Israels tortyrläger
Nästa artikelGoogles led är fyllda av CIA-agenter!?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

  1. Det går inte att bortse i dagens läge, att dagens israeliska sionism gentemot Gaza och Västbanken av idag har ett nu avgjort och klart bevisat kriminellt uppsåt i form av öppet riktad planering av folkmord och klart övervägda liksom redan utförda brott mot mänskligheten.

    Vi har det på band och i skrift, oftast utförda i direktsändning. Ingen kan idag vifta bort det som vare sig illasinnade rykten eller påhittad propaganda.

  2. Kan det vara dags att i större utsträckning inrikta sig på och förmedla resonemanget hos de som motsätter sig ockupationen av palestinsk mark istället för att ständigt göda bestialiska monsters resonemang?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here