Kennedy drar tillbaka sin kandidatur och stöder Trump i swingstaterna

3
163
Robert F. Kennedy Jr. i sitt tal till nationen.
Sveriges Radio skrev på kvällen 23/8 Den oberoende presidentkandidaten Robert Kennedy Jr. drar sig ur kampen om Vita huset och pausar sin kandidatur i höstens presidentval.

Jag bifogar ett utdrag ur en artikel på steigan.no Kennedy avgick och stöder Trump i swingstaterna.

Och utdrag från en artikel på Globalpolitic.se Presidentkandidaten Robert Kennedy Junior – Vad anser han?

_________________________

 

Som meddelats av hans vicepresidentkandidat Nicole Shanahan för ett par dagar sedan drog sig Robert F. Kennedy Jr. drog sig ur presidentvalskampanjen och rekommenderade väljarna att rösta på Donald Trump.

Beslutet fördömdes av delar av hans familj och, naturligtvis, av det demokratiska partiet. Kennedy tillhör en familjeklan som har varit själva essensen av det demokratiska partiet, och det är just detta arv som Kennedy hänvisar till när han motiverar sitt val att dra tillbaka sin kandidatur och rekommendera Trump.

I sitt tal betonade Kennedy tre saker som har varit avgörande för hans beslut:

  • Attacken mot demokratin.
  • Kriget mot våra barn.
  • Kriget i Ukraina.

Han sa att demokraterna, som enligt hans åsikt hade varit demokratins, arbetarklassens och fredens bålverk, nu har blivit krigspartiet som är antidemokratiskt, anti-arbetarklass, pro-BigPharma och pro-miljardärer.

Det verkar som att Kennedy bara drar tillbaka sin kandidatur i svingstaterna och behåller den i de stater där en tredje part kan visa att den tippar balansen mellan republikaner och demokrater.

På så sätt kan han fortsätta bygga sitt Enhetsparti.

Här är talet Robert F. Kennedy Jr. hölls i Phoenix, Arizona:

Kort därefter togs Kennedy emot på scen av Donald Trump på sitt stora valmöte:

Kennedys anhängare hoppas att Trump ska ge honom mandatet att städa upp i korruptionen och skandaler relaterade till covid, BigPharma och så vidare.

Den som lever får se.

_____________________

Utdrag ur artikeln: Presidentkandidaten Robert Kennedy Junior – Vad anser han?

III. Kennedy har varit väldigt tydlig med sin uppfattning om Julian Assange och yttrandefrihet:

 

IV. För en tid sedan talade Robert F Kennedy Jr med Fox News Tucker Carlson. Han beskrev de extrema orättvisorna i USA – miljontals förlorar sina matkuponger samtidigt som staten löser ut vacklande banker.

30 miljoner amerikaner har fått sina matkuponger nedskurna med 90 procent, förklarade Kennedy.
50 miljoner har förlorat sin Medicare och står utan sjukvårdsförsäkring. 57 procent av amerikanerna har inte 1 000 dollar sparade om de skulle hamna i ett akut läge. Var fjärde amerikan går hungrig, hävdade Kennedy.

V. Han talade också om kriget i Ukraina, om de 113 miljarder dollar som går dit, och lögnen om ett ständigt segrande Kiev, när 300 000 av Ukrainas söner fått sätta livet till.

Samtidigt markerade han amerikanernas starka stöd för Ukraina och var stolt för sin egen son som deltagit med specialstyrkor i strider vid Charkov.

VI. Covid-policy. Robert Kennedy Jr. har publicerat en bok med skarp kritik av den vanliga Covid-politiken i USA och runtom i världen och so särskilt kritiserar USA:s ”Covid-tsar” Anthony Fauci. https://www.unz.com/article/introduction-to-the-real-anthony-fauci/

Föregående artikelProfessor Jeffrey Sachs: USA kan stoppa folkmordet … EU är medskyldig
Nästa artikelHan hade två bebisar
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

  1. Jag tycker det Demokratiska Partiet i USA påminner om våra partier tillsammans.
    Möjligtvis med Sverigedemokraterna undantaget.
    Men Vänsterpartiet är absolut med i samlingen med sin motsvarighet Bernie Sanders i Demokratiska Partiet USA.
    För SVT Public Service del är Demokratiska Partiet det självklara valet.
    Det kan man enkelt se i deras nyhetsrapportering.

    Säkert tycker många amerikanare som jag själv.
    Det finns inget av intresse att välja på.

  2. https://www.youtube.com/watch?v=qytQQWaB4Cc&t=1276s

    Jimmy Dore har ett entusiastiskt inlägg till förmån för partnerskapet mellan Trump och Kennedy. I videon ett utdrag ur Kennedys tal. JFK-filerna om mordet på president Kennedy skall offentliggöras. Livsmedelskontrollen liksom kontrollen över läkemedel behöver göras om och industrins makt brytas. Pengarna till kriget i Ukraina bör användas hemma istället för att återuppbygga det egna landet. De nykonservativas makt över utrikespolitiken måste brytas (till de nykonservativa räknas även den demokratiska eliten påpekar Dore).

    Och den talrika publiken vrålar av entusiasm. Det är skillnad mellan Trump-republikaner och partiapparatens republikaner, påpekar Dore.

    Stora löften och riktiga paroller. Ett tema saknas: Israel. Hur långt räcker dessa löften och kommer de att infrias, återstår att se. Någonting har hänt säger Dore ? Kanske, kanske inte.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here