Houthierna ökar pressen på Israel

9
148
Iransk hypersonisk missil Fattah

Larry C. Johnson rapporterar 16 september https://sonar21.com/houthis-step-up-pressure-on-israel/

Larry C Johnson

Mina måndagssamtal med domare Napolitano och Nima publiceras i slutet av detta stycke. Vi måste fokusera på händelserna i Levanten. Gårdagens Houthi-missilangrepp i Israel är något nytt och dramatiskt – en game-changer. När jag pratade med domare Nap tidigt på dagen hade jag inga detaljer om missilens avstånd och tiden det tog. Det har jag nu, och rapporterna – om de stämmer – är häpnadsväckande. Houthi-missilen flög 1200 miles på elva minuter. Hur snabbt är det? 6 666 miles i timmen. Det, pojkar och flickor, är en hypersonisk missil.

Ljudets hastighet vid havsnivån är 761 miles i timmen. En hypersonisk missil är något som färdas minst fem gånger ljudets hastighet. Räkna själv. Houthi-missilen färdades minst NIO gånger ljudets hastighet. Det betyder att det var en hypersonisk missil. (ljudhastigheten är 331 m/sek, 9 gånger det är 2,979 km/sek eller 1072 km/h, ö.a.)

Varken USA eller Israel har, såvitt jag vet, en operativ hypersonisk missil. Så frågan är, Houthierna hävdar att de själva byggde den. Även om jag inte tvivlar på deras uthållighet och fyndighet, har Jemen inte den vetenskapliga och tekniska infrastruktur som krävs för att skapa och tillverka en hypersonisk missil. Det har Ryssland och enligt rapporter som publicerades för ett år sedan har även Iran det.

Det är inte varje dag som du ser skyltar på hebreiska på Teherans gator.

Den här, publicerad över den iranska huvudstaden denna vecka, lyder: ”400 sekunder till Tel Aviv” på persiska, arabiska och hebreiska. Det är ett tillkännagivande om den senaste missilen i Irans snabbt växande vapenarsenal – en som Irans militär säger kan färdas upp till 15 gånger ljudets hastighet.

Missilen heter Fattah, uppenbarligen uppkallad efter ett av de 99 namnen på Gud i islam som betyder ”segergivare”. Den avslöjades denna vecka som en historisk bedrift för landets militär.

Den hypersoniska projektilen har förmågan att ”penetrera alla luftförsvarsmissilsystem och spränga dem”, sade Irans islamiska revolutionsgardets (IRCG) flygstyrkans befälhavare brigadgeneral Amir Ali Hajizadeh i kommentarer publicerade av den halvofficiella nyhetsbyrån Tasnim.

Vid det här laget kan jag bara spekulera om identiteten på det land som försåg Jemen med hypersonisk missil. En möjlighet är att Iran gjorde det som vedergällning för mordet på Ismail Haniyeh i Teheran den 2 juni. Genom att använda Jemen/houthierna som proxy undviker Iran att skapa en situation som kan provocera Israel att använda sina kärnvapen och visar samtidigt Irans förmåga att avfyra en livskraftig, dödlig hypersonisk missil.

Medan israeliska och amerikanska tjänstemän bagatelliserar den framgångsrika attacken, medgav den israeliska pressen – spetsad med en smula hysteri – att israeliska och amerikanska luftförsvarssystem misslyckades med att genskjuta och förstöra missilen. Det är vad jag menar med en game changer. Före detta missilangrepp, solade Israel sig under illusionen att det har en ogenomtränglig ”irondome”, som kan avvärja raketer och missiler avfyrade av Hizbollah och Iran. Ingen i väst, åtminstone offentligt, förutsåg att houthierna skulle ha tillgång till en hypersonisk missil och kunna träffa Tel Aviv.

Jag misstänker att amerikanska och israeliska underrättelseanalytiker ikväll försöker bedöma om detta var en engångsföreteelse eller bara början på en ny fas i Houthi-kampanjen för att stödja palestinierna. Jag räknar med att Israel, kanske i samförstånd med USA, kommer att slå tillbaka mot houthierna. Men efter 10 månader av det misslyckade Prosperity Guardian-uppdraget – hopsatt av USA, skenbart för att sätta houthierna på plats och åter öppna Röda havet för all sjötrafik – är det högst osannolikt att något av länderna kan ge houthierna ett förödande slag.

Israels försvarsminister Yoav Gallant

Houthi-dramat är det minsta av Israels problem. Haaretz rapporterar att Netanyahu strävar efter att avsätta nuvarande försvarsminister Gallant eftersom den senare fortsätter att motsätta sig en israelisk invasion av södra Libanon och eskalera kriget med Hizbollah. Netanyahu ska enligt uppgift ersätta Gallant med oppositionspolitikern (och före detta motståndaren till Netanyahu) Gideon Sa’ar. Sa’ar säger sig vara för att utvidga kriget i södra Libanon och möjliggöra återvändande för de 60 000 israeliska flyktingarna, som har övergett sina hem i norra Israel.

Vi lever på en knivsegg. Israel är fast beslutet att föra ett krig som det inte kan vinna medan Ukraina vacklar på gränsen till en massiv militär kollaps. Dessa omständigheter skapar möjlighet till dåliga beslut som bokstavligen kan sätta världen i brand.

Video med Larry och Judge Napolitano

 

Video med Larry och Nima

Föregående artikelStor opinion i Israel vill censurera sympatier med civila i Gaza
Nästa artikelFolket i Frankrike och Tyskland: USA & NATO ansvariga för kriget i Ukraina – (opinionsundersökning)
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

9 KOMMENTARER

  1. Jemen konverserar med satans avkomma sionister och folkmördare på det enda språket de förstår!
    På dessa avskum bara, Jemen!!!

    • Hur mycket man först instinktivt vill hämnas p.g.a. de oskyldiga barnen som skadats eller kommit till himmelriket, så gläds jag inte över alla dödade israeler som indoktrinerats in i eländet heller. De vet inte vad de gör.

      I min mening har de talmudiska” judarna”, d.v.s. Khazar-Zionisterna, d.v.s. ”Satans synagoga” som Jesus kallar dem i Uppenbarelseboken 3:9, samt de giriga massmordiska parasiterna bland oligarkerna i världen, förmodligen enbart detta som avledningsmanöver.

      Avledningsmanöver från vad? – Det är rimligt att anta att avledningen är bort från de nanoteknologiska injektionerna, som förmodligen innehåller sensorer (read/write) som kan passera hjärna-blod-barriären, t.ex. ”kolnanolökar” [carbon nano onions] vilka ev. kan göra människor till cyborgs som kan övervakas och kontrolleras, via mobiltelefon routrar och höghastighets-internet. Den fria viljan blir då en illusion.

      Magnus Berggren forskar inom detta område:
      https://odysee.com/@valsamverkan:3/Swedish-Educational-Radio-(UR)—In-this-way-the-brain-can-become-a-computer—Sweden-is-reasearching:8

      I Bibeln beskrivs något som liknar en Zombieapokalyps, vilket givetvis kan bli resultatet, beroende på vem som har kontrollen över cyborg-drönarna.

      En ”zombie” är en levande död, d.v.s. en människa utan själ eller egen vilja, ev. genom cyborg-teknologi.

      Är man upprörd över tiotusentals, hundratusentals dödade i krig, eller tycker kärnvapen är otäcka så bör man nog ta en titt på den här teknologin också!

      En bra intellektuell vänsterman har gjort det. David A Hughes.
      https://dhughes.substack.com/

      • Visst är det km/kasariska maffian och deras sionistpropaganda som styr folks beteende, i isrhel som i väst. Men 20% går inte på finterna. Varför..därför de har gjort grävjobbet. Så de 80% får skylla sig själva..cyniskt uttryckt, samtidigt som oävenheten hos de 80 att ta fram korrekt info i längden troligen också kommer drabba de 20. Upplysningsvis tar det tar bara 15min/dag att få fram Riktig information + att börja se istället för att titta

    • Folkmördarnas regime ska RÖKAS ut ur Palestina – för gott!!! Jemen visar vägen. Hezbollah är redo att släppa löss beprövade missiler över alla marktjuvars ”bosättningar”. Irakiska fronten bidra från öst. Iran avslutar jobbet. Efter det andas världen VARAKTIG fred. Väst kan öja och gråta över det sionistiska tusenrikets förintelse😭 😭 😭

      https://www.unz.com/article/closing-hatches-before-rains-founder-the-western-vessel/

    • Det vore nog bättre om befolkningen i Israel åkte tillbaks till kazarien i stället? Oj, glömde att de inte kunde uppföra sig där heller utan blev utslängda? Märkligt folk som alltid ska bråka och kriga, det ligger nog i generna?

      • De hade tänkt sig ukrini som ett andra hem att fly till från sina koloni bosättningar i Palestina. Men ack, Ryssland förstörde det för de😭. Deras dröm om ett ”Nytt Jerusalem” har grusats för gott ⚰️ begravd vid Donbas slätten tillsammans med allehanda ”wunderwaffen” från väst. Därav hatet mot Ryssland och särskilt President Vladimir Vladimirovich Putin från allehanda neokon/sionist (Khazarsk, Anglo-saxon, Germansk, Fransk, mm). Enda alternativet de har är att ”bosätta” sig i ”Ingenmansland” nånstans i lång bort ifrån alla vill säga😜

        https://strategic-culture.su/news/2024/09/15/an-islamic-front-against-israel/

    • Christian,
      Jag tycker detta dåd visar Sionismens Makt, Metoder och Begär.

      Jag tycker också man måste ställa frågan, hur bra var det av Västvärlden att ta ifrån det Palestinska folket sina hem för att bilda Staten Israel?

      För vilken Lycka har detta fört med sig i Mellanöstern?
      Eller var kanske Israel ett sätt för Västvärlden att på ett ”legitimt” sätt skaffa sig ett bålverk i Mellanöstern där de så för Västvärldens Industrialism de så viktiga oljetillgångarna fanns att bara ”hämta hem”?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here