Viktor Orbán: – Soros hade en plan för att skapa migrationskrisen

2
48
Viktor Orban 2018. Bild: Wikipedia.

En artikel på steigan.no: https://steigan.no/2024/09/viktor-orban-soros-hadde-en-plan-for-a-skape-migrasjonskrisa/

Skärmdump från Viktor Orbáns video.

Ungerns premiärminister Viktor Orban attackerar ”George Soros imperium” och hävdar att migrationskrisen är en planerad attack mot nationalstaterna i Europa.

En viral video med Ungerns premiärminister Viktor Orban har väckt uppståndelse på sociala medier. Orbán hävdar att den pågående migrationen till Europa är en medveten skapelse som orkestrerats av finansmannen och miljardären George Soros.

I den odaterade videon hävdar Orbán att Soros publicerade en sexpunktsplan 2015 för att omforma Europa genom massmigrering, specifikt inriktad på Ungern. Den ungerske ledaren anklagar Soros för att samordna ett ”organiserat gäng” av icke-statliga organisationer och EU:s politiska ledare för att undergräva kristna konservativa värderingar över hela Europa.

Orbáns uttalanden har väckt förnyad debatt om Soros inflytande på europeisk politik och migrationspolitik.

Georg Soros
George Soros sexpunktsplan

Det Orbán syftar på är en artikel George Soros skrev för Project Syndicate 2015 under titeln Rebuilding the Asylum System. Den har tagits bort från tidskriftens hemsida, men vi har länkat till internetarkivet.

Soros sex punkter är följande:

1. För det första måste EU ta emot minst en miljon asylsökande årligen under en överskådlig framtid.

2. För det andra måste EU leda globala ansträngningar för att tillhandahålla tillräcklig finansiering till Libanon, Jordanien och Turkiet för att stödja de fyra miljoner flyktingar som för närvarande bor i dessa länder.

3. För det tredje måste EU omedelbart börja bygga ett gemensamt EU-organ för asyl och migration och så småningom en gemensam EU-gränsbevakning.

4. För det fjärde måste säkra kanaler skapas för asylsökande, till att börja med att ta dem från Grekland och Italien till destinationsländerna.

5. Slutligen, för att absorbera och integrera mer än en miljon asylsökande och migranter per år, måste EU mobilisera den privata sektorn – icke-statliga organisationer, kyrkliga grupper och företag – att fungera som sponsorer.

Soros avslutade artikeln med en attack mot Orbán:

Ungerns premiärminister Viktor Orbán har nu också utarbetat en sexpunktsplan för att hantera krisen. Men hans plan, som underordnar asylsökandes och migranters mänskliga rättigheter gränssäkerheten, hotar att splittra och förstöra EU genom att överge de värderingar som det byggdes på och bryta mot lagarna som styr det.

EU måste svara med en genuint europeisk asylpolitik som kommer att sätta stopp för paniken och onödigt mänskligt lidande.

Fakta visar alltså att Orbán har rätt i att George Soros hade en sådan plan och att han aktivt stödde massinvandringen till Europa.

I en annan artikel från december 2016 förklarar Soros Open Society Foundations migrationspolicy, som han kontrollerar:Understanding Migration and Asylum in the European Union. Understanding Migration and Asylum in the European Union.

Steigan.no presenterade Soros första artikel här:

Vi skrev:

I en ny artikel i Project Syndicate kräver Soros att Europa ska ta emot minst en miljon flyktingar om året till en kostnad av 20 miljarder euro.

Artikeln förespråkar inte alls att stoppa kriget i Syrien, men Soros tar tillfället i akt att agitera för överstatlighet i EU, och hans svar på hur en sådan massiv flyktingström ska hanteras är förstås privatisering. Vi har redan sett hur asylbranschen har blivit en miljardindustri, med Soros förslag kommer det att bli ett profitcenter utan dess like. Om det blir något av det kommer det att vara en fantastisk möjlighet för de icke-statliga organisationerna och egendoms- och välfärdsprofitörer.

Det framgår av Soros och Open Society Foundations artiklar att han stöder massinvandring för att han vill förändra Europa. Soros vill ha ett Europa med ett ledarskap, inga gränser och inga nationalstater. Han menar att massinvandringen kommer/bör tvinga centrala organ på EU-nivå med makt och auktoritet att sätta sig över nationalstaternas ”snäva” intressen.

Det framgår att spekulanten Soros också ser detta som en lönsam bransch. 20 miljarder euro om året varje enskilt år skapar ett eldorado för den som vill bli rik på migration och de har därmed också egenintressen av att migrationen fortsätter.

Red Romelsjö: Läs gärna Multimiljardären Soros vill tjäna pengar på krig, statskupper och migration

Soros 2015: Miljarder för att förbereda krig mot Ryssland

Open Society Foundation har varit och är mycket aktiva i sitt stöd till kuppregimen i Ukraina, och många av grupperna på Maidan fick stöd av Soros. Den 27 januari 2014 ockuperade medlemmar i Spilna Sprava-gruppen justitieministeriet, energiministeriet och jordbruksministeriet i Kiev och krävde att regeringen skulle avgå. Denna grupp är en av många oppositionsgrupper i Ukraina som finansieras och stöds av mångmiljardären George Soros.

I ett nyårstal 2015 förespråkade George Soros att EU borde låna Ukraina 20 miljarder euro för att landet ska kunna föra krig mot Ryssland. Enligt Soros borde Europa tillåta sig större underskott i statsräkenskaperna för att rusta upp till ett krig mot Ryssland! Han uppmanade EU att använda skattebetalarnas pengar för att ge Ukraina en kredit på 20 miljarder dollar – med löfte om mer – för att göra det möjligt för landet att föra krig mot sin granne i öster. I en artikel skriven för Project Syndicate skriver finansspekulanten att ”Alla tillgängliga resurser måste användas för krigsinsatsen, även om detta leder till underskott i statsbudgeten”.

Så om någon tror att kriget i Ukraina startade den 24 februari 2022 måste de nog tänka om.

Föregående artikel” Vita huset blandar sig i Libanons politik – framkallar fler bombattacker”
Nästa artikelAmerikanerna gjorde det! Vad då då?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Det mest intressanta är att lurade i vänstern inte ens vill erkänna att det skett en massinvandring.

    Jag misstänker därför att Soros-lojala korrupta operatörer arbetar inom vänstern för att vilseleda den.

    De flesta av dem är nog offer för de korrupta Soros-operatörerna, samt Soros-lojal fulmedia och underkastar sig sektmentaliteten.

    Här har ni några i vänstern i Växjö som jag tror är lurade:
    https://swebbtube.se/w/f3WBmHEhSX5CosVw8Pj9Fr

    Men vem har aldrig blivit lurad? Få är väl de som vid 4 års ålder avslöjar tomten.

  2. År 2014 anses väl kriget, de facto, ha börjat.

    Men vad förväntas av europeiska vänsterlutande människor, politiker och opinionsbildare och vänsterintellektuella – sett ur synvinkeln av denna artikel? Ska ”vi” dra en lans för Victor Orbán och AfD också, numera?

    Tyvärr börjar vi se ett mönster som inför fascismens 1930-tal: ju längre ut till vänster man står, desto större tilltagande förståelse för högernationalism och högerextremism tycks det bli över tid. Så långt får vi inte i systemkritisk och politisk analys gå ännu en gång. Det är bara galenskap -och leder till väldigt många dödsfall.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here