Europa förbereder sig för ett hett krig med Ryssland, USA för ett hett krig med Kina

3
106

En ny av Caitlin Johnstone 21/9 – översatt av Rolf Nilsson https://caitlinjohnstone.com.au/2024/09/21/europe-prepares-for-hot-war-with-russia-us-readies-for-hot-war-with-china/

Caitline Johnstone
Rolf Nilsson

 

Ingen är farligare än krigshetsare som tror att de kan vinna ett krig som inte går att vinna.

Flera imperieledare har gjort separata offentliga uttalanden ungefär samtidigt, vilka tillsammans tjänar som en oroande påminnelse om de mörka saker som våra härskare har planerat för vår framtid.

USA:s marinchef har presenterat en plan för att vara redo för ett hett krig med Kina senast 2027, medan USA:s vice utrikesminister kallar Kina för den ”viktigaste utmaningen” som USA någonsin har ställts inför i hela sin historia, samtidigt som EU:s försvarschef säger att Europa måste förbereda sig för att utkämpa ett hett krig med Ryssland under de närmaste åren.

X

 

I en artikel med rubriken ”EU:s försvarschef säger att Europa måste vara redo att bekämpa Ryssland om 6-8 år” skriver Dave DeCamp från Antiwar följande:

Andrius Kubilius, tidigare litauisk premiärminister och EU:s första försvarskommissionär, har sagt att Europa måste vara redo att bekämpa Ryssland inom 6-8 år.

”Försvarsministrar och NATO-generaler är överens om att Vladimir Putin kan vara redo för en konfrontation med NATO och EU inom 6-8 år”, sade Kubilius till Reuters.

 Om vi tar dessa bedömningar på allvar, då är det dags för oss att förbereda oss ordentligt, och det är en kort tid. Detta innebär att vi måste fatta snabba och ambitiösa beslut, tillade han.

Dessa kommentarer kommer inte långt efter att vi fick veta att NATO utvecklar flera ”landkorridorer” för att snabbt kunna skicka trupper till frontlinjen i ett framtida hett krig med Ryssland i Östeuropa, samtidigt som man samlar hundratusentals trupper som förberedelse för en sådan konflikt.

X

I en annan artikel med titeln ”US Navy Chief Unveils Plan To Be Ready for War With China By 2027”, skriver DeCamp:

Chief of Naval Operations Adm. Lisa Franchetti, den högst rankade officeren i den amerikanska flottan, presenterade på onsdagen en plan för att vara redo för ett krig med Kina 2027, eftersom den amerikanska militären förbereder sig för en direkt kamp med Peking trots risken för kärnvapenkrig.

 Planen innehåller mål som ska uppnås till 2027, bland annat att 80 procent av flottstyrkan ska vara redo för stridande insatser med kort varsel. Franchetti sade till Associated Press att hon vill öka stridsberedskapen så att om nationen kallar på oss kan vi trycka på ’go-knappen och vi kan öka våra styrkor för att kunna möta anropet”.

DeCamp noterar att medan Franchetti säger att USA förbereder sig för krig med Kina 2027 eftersom det är ”året då president Xi sa till sina styrkor att vara redo att invadera Taiwan”, har vi faktiskt aldrig sett några bevis för att så är fallet. Detta allmänt upprepade påstående kom in i mainstreamberättelsen enbart baserat på ogrundade påståenden från den amerikanska underrättelsekartellen, inte från några kända uttalanden av Xi Jinping själv.

Lisa Franchetti

Franchetti är för övrigt samma tjänsteman som vi diskuterade i juli och som sade att militäralliansen AUKUS (försvarsallians Australien, UK, USA, ö.a.) (som är inriktad på att dra in Australien i en framtida USA-driven militär konfrontation med Kina) kommer att bestå oavsett vem som vinner presidentvalet. Det faktum att USA:s krigshets kommer att fortsätta oavsett vem som vinner presidentvalet är uppenbart för alla som har varit uppmärksamma, men det var mycket intressant att se en chef för USA:s krigsmaskin göra ett så uppriktigt erkännande offentligt.

X

Slutligen, i en artikel med titeln ”Biträdande utrikesminister: China Is the ’Most Significant Challenge’ in US History” skriver DeCamp följande:

Vice utrikesminister Kurt Campbell sade på onsdagen att Kina är den mest betydande utmaning” som USA någonsin har stått inför.

 Det finns ett erkännande av att detta är den mest betydande utmaningen i vår historia”, sade Campbell till representanthusets utrikesutskott, enligt AFP. ”Ärligt talat, det kalla kriget bleknar i jämförelse med de mångfacetterade utmaningar som Kina utgör.”

 Campbell är en långvarig Kina-hök och har drivit på för ett större fokus på Asien och Stillahavsområdet sedan Obama-administrationen och anses vara arkitekten bakom den så kallade Asia pivot (omsvängning mot Asien av USA:s fokus, ö.a.). Han utsågs till biträdande utrikesminister i februari och har tidigare varit den högste Asienansvarige i president Bidens nationella säkerhetsråd.

Att säga att Kina utgör den största utmaningen någonsin för en nation som har deltagit i två världskrig och som under årtionden har utkämpat ett världshotande kallt krig säger en hel del om hur dessa imperietyckare ser på utvecklingen under de kommande åren.

I juli sade den högst rankade amerikanske militären, Joint Chiefs of Staffs ordförande Charles Q. Brown, att han var ”helt övertygad” om att USA skulle vinna ett krig med Kina om Taiwan och sa: ”Det kommer att bli stora konflikter i likhet med vad vi såg under andra världskriget, och det måste vi komma till rätta med.”

X

 

Ingen är farligare än krigshetsare som tror att de kan vinna ett krig som inte går att vinna.

Det kanske starkaste beviset för att det amerikanska imperiet inte styrs av rationella aktörer är det sätt på vilket alla fakta visar att ett krig med Kina inte kan vinnas och skulle förstöra ekonomin och ekosystemet – och ändå visar alla fakta också att de ändå förbereder sig för att föra detta krig.

Som vi nyligen diskuterade har Ryssland redan sagt att man är beredd att gå samman med Kina i en kamp mot västvärldens aggressioner. Den västerländska maktstrukturen som är centraliserad kring USA förbereder sig för att föra ett globalt krig mot flera kärnvapenstater. Revolutionen håller på att bli en existentiell angelägenhet för hela vår art.

Föregående artikelVarför åtgärder mot klimatkrisen bara är tomma ord 
Nästa artikelManifestation för fred – mot Sveriges krigspolitik
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

  1. Man får anta att ett antal personer i egen militärkris talat högt för sig själv, så att andra hört.

    De flesta införsatta amerikanska experter och specialister brukar sedan flera år tillbaka räkna med att den amerikanska stridsmakten inte längre kan vinna ett konventionellt krig mot Kina.

    Kina har i vår samtid vunnit den ekonomiska kampen i världen. Landet tillverkar t.ex. mer än 51(!!) % av alla världens fartyg av alla kategorier, handels- som örlogsfartyg – d.v.s. mer än alla andra länder tillsammans. USA har där en marknadsandel kring svaga 2%. Kina är DEN industrimakten vi har i denna värld, nummer 1. Det är bara att inse fakta. Och Kina är Europas absolut viktigaste handelspartner, som inte kan ersättas av klen handel med Washington: då går Europa i konkurs.

    Skulle Europa tvingas in i något amerikanskt äventyr med krig i Asien kommer den gemensamma europeiska ekonomin fullständigt kollapsa.

    Det finns inga anfallsplaner från europeisk sida mot Ryssland. Inga alls. Vill den fria, självständiga staten Ukraina ha hjälp mot det av alla internationella instansers (FN och ICJ) fördömda ryska angreppskriget, som är HELT ILLEGALT, så erbjuder vi i det fria Europa självklart det, på samma vis som vi i ”det gamla Europa”, d.v.s. det EU som ligger i Kontinentaleuropa (som blev staten på det engelska etablissemangets skämmiga uttåg med Brexit) och som då inte stödde det anglo-amerikanska illegala anfallskriget mot Irak år 2003. Det var båda rätt; vi i Europa valde moraliskt helt rätta ståndpunkter: mot båda de illegala anfalls- och ockupationskrigen av anglo-amerikaner respektive ryssar, med 19 års mellanrum. Vi står på den moraliska anti-krigssidan.

    Dagens ryska krigsmakt har lyckats gnaga sig fram 10-20 mil in på ukrainskt territorium och efterlämnat en obeboelig ruinterräng som ser ut som Hiroshima eller dagens Gaza. Hur de om några år framöver skulle klara av att inta med denna mycket svaga armé av idag och begränsade samhällsresurser (häromdagen misslyckades ännu en Sarmat-raketuppskjutning i Plesetsk utanför Archangelsk) skall kunna erövra Warszawa, Berlin och Paris är ett tankeunderverk i drömmande som nog förblir ett dagens militära 1:a april skämt till strategiska dagdrömmerier antingen de är i Kreml eller i någon udda västlig tankesmedja.

    Alla krigshändelser kan fort ta slut i hela Europa, om de ryska militärerna på politikernas order drar sig tillbaka till och inom sitt lands egna gränser, precis som FN och internationella domstolen i Haag har gett klara utslag om och är ett obligatoriskt krav. Det är Moskva som beslutar om det ännu skall förbli krig i Europa med sin helt olagliga erövringsockupation, eller om det skall inträda fred i Europa med de statsgränser både Ryska federationen liksom Ukraina erkänt varandra redan år 1991. Det kallas internationell lag. Det är enbart Putins beslut om det skall vara krig eller bli fred. Det är Putin som med ett enda mäktigt pennstreck kan införa fred i Europa och det omedelbart.

    Konstigare än så är det inte. Beslutet om fred är Putins helt eget. Ingen annans.

  2. Det så väsentliga konstaterandet om att ”amerikanska imperiet inte styrs av rationella aktörer” borde vara väckarklocka för de ansvariga för det här landet.
    Har detta fåtal haft oförmågan att se sin egoistiska maktgalenskap när DCA avtalet undertecknades så kan det vara dags att ordna med gatlopp för detta fåtal.
    Gärna med vita flaggor med texten: ”Folkomröstning – majoriteten bestämmer” som pryder vägarna medan ”Fredens trummor” överdånar de ansvarigas kvidanden.
    Förfärlig tanke! men mycket oväsentlig i jämförelse med konsekvenserna av detta förrädiska DCA avtal.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here