Israel trappar upp kriget mot Libanon – minst 500 dödade

1
56

Bild:steigan.no Israel anfaller Libanon.

På förmiddagen rapporteras ”Sirener ljuder, byggnader står i lågor och eldgivningen är i full gång på båda sidor gränsen mellan Israel och Libanon.
Anfallen sker dagen efter Israels attacker mot shiamilisen Hizbollah i Libanon som uppges ha krävt nära 500 dödsoffer.” https://www.gp.se/nyheter/varlden/nya-attacker-mellan-libanon-och-israel.7945b375-22f8-56f4-b8f5-96ca741b2372

MSM-media och politiker i Väst tiger, och accepterar tyst. En stor skillnad är att den stora majoriteten som dödas av Israel är civila, medan den stora majoriteten av de som dödas i kriget mellan Ryssland och Ukraina-Sverige-Nato-USA uppges vara soldater. Det sistnämna kriget inte bara accepteras av Väst – man är fullt engagerat i det. Fred är inte på agendan hos våra folkmordsaccepterande ledande politiker.

 

Steigan.no har en bra artikel om Israels folkmordslika angreppskrig mot Libanon: https://steigan.no/2024/09/israel-trapper-opp-krigen-mot-libanon-minst-500-drept/
Jag återger en del. Läs gärna hela artikeln!

Israel har öppnat en ny front i kriget. Nu utför IDF massiva attacker mot libanesiska städer och städer. Tydligen är det ett krig mot Hizbollah, men i verkligheten, precis som i Gaza, skadas och dödas mestadels civila. Israel försöker göra det möjligt att återföra de fördrivna bosättarna till områdena i norra delen av landet, men det finns lite som tyder på att de kommer att lyckas.

Trots attackerna har det folkliga stödet för Hizbollah i Libanon ökat, skriver Middle East Eye.

Israel började bomba Bekaadalen i östra Libanon den 23 september, kort efter att arméns talesman Daniel Hagari hotat invånarna och sagt: ”Vi kommer att attackera snart.”…

Hizbollah svarar med attacker mot Haifa, Tiberias och Safad.

Flera raketer från Hizbollah träffade staden Haifa och andra städer i norra Israel den 23 september….

De irakiska motståndsgrupperna säger att de kommer att ”konfrontera Israel direkt” i händelse av en israelisk markinvasion av Libanon. Det betyder förmodligen att de kommer att slåss tillsammans med Hizbollah. Jemens Ansarallah-rörelse säger att den är redo att skicka tusentals soldater för att försvara Libanon. Hur länge kan Iran sitta på stängslet om det verkligen slår?

 

Föregående artikelLägesrapport om Nato, DCA och världsläget
Nästa artikelBrittiska Labours dåliga avtal för arbetande människor
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here