Varför Hizbollah kommer att vinna Och Israel förlora (?)

7
103
Hizbollahs ordförande Nasrallah

Julian Macfarlane har publicerat detta 26/9, vilket Rolf Nilsson hittat och översatt. Jag satte dit (?) i titeln. https://julianmacfarlane.substack.com/p/why-hezbollah-will-win?utm_source=post-email-title&publication_id=837411&post_id=149451763&utm_campaign=email-post-title&isFreemail=true&r=103ae5&triedRedirect=true&utm_medium=email

Israelerna fortsätter sina attacker mot Hizbollah. Den senaste 26/9 var en attack där ett F35-jaktplan avfyrade missiler mot en lägenhet där Hizbollahs drönarstyrkebefälhavare, Mohammed Srur, känd som Abu Saleh, vistades.

VIDEO

Tidigare hade israelerna dödat Hizbollahs befälhavare Ibrahim Qubaisi och Ibrahim Aqil.

Men de flesta av offren i Libanon var vanliga människor, kvinnor och barn.

Att eliminera Hizbollahs befälhavare försämrar inte på något sätt Hizbollahs förmåga att slåss eftersom det alltid finns en efterträdare, utbildad och redo att ta över. Hizbollahs ledningsstruktur har betydande redundans (överskott, komponenter som kanersätta förluster, ö.a.), som ett resultat av den israeliska taktiken som har varit densamma i många år. Ingen är oumbärlig.

När en ledare dör blir han en martyr – en inspirationskälla – som motiverar sina överlevande anhängare.

Att rikta in sig på civila i Libanon minskar inte heller det libanesiska stödet. Men genererar nya rekryter till Hizbollahs sak – precis som israelisk terrortaktik i Gaza och Västbanken har genererat stöd för Hamas och motståndet.

Under tiden fortsätter Hizbollah att bombardera norra Israel med raketer. Men de flesta av dessa raketer verkar vara ostyrda, utan precisionsstyrning, vilket var fallet med missilen som avfyrades mot Tel Aviv häromdagen.

Varför? När Hizbollah har precisionsvapen.

Hizbollah-raketer avfyras normalt i salvor – som israelerna försöker skjuta ner med sina sofistikerade luftförsvarssystem.

Ett Iron Dome-batteri har 20 Tamir-missiler. Var och en kostar bara $50 000 till $100 000, säger israelerna. Katyusha-raketer som används av Hizbollah är noterade till $300. Ska vi säga $3000? Inflation, du vet.

För att hantera en salva av vilken storlek som helst måste Iron Dome, som är cirka 80 % effektiv, avfyra två batterier. Det är 40 x (säg) $50 000. 2 miljoner dollar.

Det är dock inte kostnaden som räknas – det är utarmningen.

Vem som helst kan göra kalkylbladsmatematik – men det är uppenbart att israelerna kommer att få slut på ammunition någon gång.

Medan Hizbollah håller på att göra sig av med gamla, källarfynd (WWII!) Katyusha-raketer i sitt vapenhus, bygger de upp förråd av precisionsvapen med hjälp av iransk teknik.

Som du kan se är de billiga och kan produceras snabbt.

 

2006 försökte israelerna invadera södra Libanon. Det slutade ganska tämligen oavgjort men Israel förnedrades. Hizbollah hade då 15 000 raketer och missiler. Idag har man 130 000 av många olika typer. Man är förberedd för allt Israel kan göra.

En ofullständig lista….

 

Föregående artikelChris Hedges: Låt oss sluta låtsas att Amerika är en fungerande demokrati
Nästa artikelVad hände i FN då Netanyahu talade igår?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

  1. USA beviljar nya miljarder till Israels försvar! Det gör att kriget mot Hisbollah kan fortgå….liksom kriget i Gaza och på Västbanken.
    Med Trump som president blir det ännu mer militärt stöd till Israel!
    Vi måste få USA på fall – då faller Israel

      • Hmm..ja och nej. Vi behöver demo(s)kratin, men inte demo(n)kratin. Demon-kratin är den manipulerbara versionen av Demokrati. Demon – kratin härskar just nu i väst (Ungern, Slovakien (därför Fico fick skott på sig), Serbien samt Transnistrien är de delar av Europa som av globalistsionistpacket (jodå, dom/rotschlids-rockrfellrs äger 3 sedeltryckpressar, ecb, boe, fed och totalt dominerar 170 statsobligationsmarknader via sin stöld av de 3) betraktas som sk ’fickor’ som ska elimineras.

        Det enda som kommer fungera är, att en äkta Demoskrati kommer på plats i varje Land. En Demoskrati (demos; folk, fr grekiska) är folkets krati. Ett demonstyre, ja det är vad det är och behöver inte utvecklas runt

  2. ehud olmert sa efter invasionen; ’den som anklagar oss för att ha misslyckats, har inte förstått att vi förstörde halva Libanon och en hel generation…det kallar jag inte ett misslyckande utan en framgång’..Slut citat,/

    Detta är talmuderna/fariseerna fr det förflutna/,dagens globalister i ett nötskal, massmördare hellbent åt att förgöra (försöka då, alltså) mänskligheten men aalltid ’mest oskyldiga’.., samtidigt som de utger sig vara ’kristnajudiskamuslimer…

    De ska vara ’allt’, samtidigt som de är ingenting mer än värdelösa och parasiter. Men, man får ge dom ’cred’ för att de sliter, 24/7 på att bedra soffsittarna. Dock, de 20% kommer de inte åt, och skaran växer… dessvärre i paritet med sionismglobalisternas censurförsök. ’eu’ precis på väg att ’rösta,’ igenom….’chitcontrol2.0. Haha..eu/’eu’..med en gangster’queen’ vid rodret och ordertagare fr albert bourla..

    Hade Ma Baker levt, hade hon bitchslappat usula från lögnen

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here