Lögner, förbannade lögner och Kamala Harris

2
60

En artikel av Julian Macfarlane, lätt nedbantad. https://julianmacfarlane.substack.com/p/lies-damned-lies-and-kamala?utm_source=post-email-title&publication_id=837411&post_id=149558520&utm_campaign=email-post-title&isFreemail=true&r=103ae5&triedRedirect=true&utm_medium=email översatt av Rolf Nilsson.

Julian Macfarlane

 

Rolf Nilsson

 

 

 

 

__________________

Jag gillar inte Donald Trump. Men jag ogillar Kamala Harris mer. Trump tror jag vanligtvis tror på det nonsens han sprutar ut — vid den tidpunkten han säger det. Harris vet om när hon ljuger.

Hennes senaste kommentarer om mordet (Ja, mord är mord) på Hassan Nasrallah är ett bra exempel.

Hassan Nasrallah var en terrorist med amerikanskt blod på händerna.

Förmodligen tänker Harris på bombningen av marinkasernerna i Beirut, som inte utfördes av Hizbollah utan av en palestinsk grupp, Islamic Jihad.

Under decennier destabiliserade hans ledarskap för Hizbollah Mellanöstern och ledde till dödandet av otaliga oskyldiga människor i Libanon, Israel, Syrien och runt om i världen.

Hizbollah växte fram ur en libanesisk milis som bland annat gav sociala tjänster och stöd till folket i Libanon som hade drabbats av israeliska invasioner och bombningar, och sionisternas roll i ett blodigt inbördeskrig. Denna tidiga Hizbollah hjälpte till att återställa ett mått av stabilitet i Libanon. De stödde också Syrien i dess kamp mot genuina terroristorganisationer som ISIS och Al Qaida, som finansierades och delvis beväpnade av USA och Israel.

Och återigen åstadkom Hizbollah ett välbehövligt mått av stabilitet i det krigshärjade Syrien. De räddade liv.

Nasrallah präst och han tog över som ledare för Hizbollah efter att israelerna mördade gruppens ledare Abbas al-Musawi.

Vi kan förvänta oss att någon med samma förmåga tar över Hizbollah nu. Varje shiakämpe förväntar sig martyrdöden och är förberedd på det. Döda en och det finns 20 till som väntar på att ta hans eller hennes plats. De har en moralisk fördel.

Övergången från Nasrallah och andra befälhavare kommer att gå smidigt. Nya människor. Färska idéer. Det kommer inte att påverka operationer, sannolikt förbättra deras utförande och även motivera andra libaneser att stödja Hizbollah.

Det finns mycket stöd i Libanon.

https://t.me/geopolitics_live/33834

🌏 Samer Al-Toum, en libanesisk politiker och medlem av Strong Libanon-blocket, betonade att även om Israel kan ha hittat en lucka i Libanons säkerhet skulle det vara fel att anta att motståndet har tappat sin styrka. ”Efter idag är det än viktigare för libaneserna att bevara nationell enhet, som före Hassan Nasrallahs martyrskap var ofullständig, men som nu är nyckeln till vår säkerhet”, sa Al-Toum till Sputnik.

🌏 Vera Yamin, en medlem av Al-Marada-rörelsens politiska byrå, talade om Nasrallahs bestående arv. ”Även om han är fysiskt frånvarande, kommer hans arv alltid att beaktas i framtida färdplaner,” sa hon. Yamin sa till Sputnik att motståndet kommer att fortsätta, eftersom det alltid ger upphov till nya ledare, och nu är det dags att vända sorg till berättigad ilska mot fienden.

🌏 Jamal Wakim, professor vid det libanesiska universitetet, avfärdade föreställningarna om att interna stridigheter skulle kunna uppstå i Libanon. ”Oppositionen kan jubla, men de kommer inte att kunna ändra balansen”, sa han. Wakim noterade att Hizbollah nu står inför flera utmaningar och måste hitta styrkan att återuppbygga sitt ledarskap och lokala kapacitet.

🌏 Hassan Fadaam, en ledamot av det irakiska parlamentet, förklarade att Nasrallahs martyrskap symboliserar seger för motståndet. Han varnade för att Israels aggression mot Libanon inte skulle gå obemärkt förbi. ”Irak har förbundit sig att stå vid Libanon, och de kommande dagarna kommer att bli svåra för Israel,” sa Fadaam till Sputnik.

🌏 Alaya Hassan, expert på Iran, påpekade att Israel tar till mord när det står inför betydande utmaningar. ”Irans högsta ledare, Ayatollah Ali Khamenei, har gett en signal till alla motståndsrörelser att förbereda sig för en ny fas”, sa Hassan till Sputnik och tillade att Hizbollahs struktur förblir orubblig och motståndet snart kommer att välja ett nytt ledarskap.

Jag är ledsen Kamala, men att döda Nasrallah är ytterligare en spik i Israels nationella kista.

Idag har Hizbollahs offer fått ett mått av rättvisa. Så säger Kamala.

Hizbollahs ”offer” fick för det mesta rättvisa när de dödades – eftersom de oftast inte var offer alls – ISIS, Al Qaida, IDF-mördare.

Det är de oskyldiga offren för zionistisk och amerikansk aggression – kvinnor och barn som ropar efter rättvisa. Hela Mellanöstern kräver rättvisa och en stor del av resten av världen. Israel betraktas mer och mer som en styggelse.

Jag har ett orubbligt engagemang för Israels säkerhet. Jag kommer alltid att stödja Israels rätt att försvara sig mot Iran och Iran-stödda terroristgrupper som Hizbollah, Hamas och houthierna.

Hon ljuger om Iran som inte har attackerat Israel. Ett Israel, som dock har utfört terrorattentat mot Iran många gånger.

Palestinierna är ett ockuperat folk med rätt till motstånd. Men israelerna har mördat tusentals av dem, mest kvinnor och barn.

Bild

Houthierna är en annan motståndsgrupp som svarar på israelisk och amerikansk terrorism.

Kommer du ihåg USS Liberty (se här, ö.a.)? Israel har dödat fler amerikaner än Hizbollah. Var fanns rättvisan för dessa amerikanska offer?

Bild

President Biden och jag vill inte se konflikten i Mellanöstern eskalera till ett utvidgat regionalt krig. Vi har arbetat på en diplomatisk lösning längs gränsen mellan Israel och Libanon så att människor säkert kan återvända hem på båda sidor om den gränsen. Diplomati är fortfarande den bästa vägen framåt för att skydda civila och uppnå varaktig stabilitet i regionen.

Kamala Harris

Mer nonsens. Om USA ville ha en diplomatisk lösning skulle det kunna få det i morgon genom att bara skära av flödet av pengar och vapen till Israel. Som ”Bibi” har sagt finns det ingen lösning – bara seger för Israel – vilket innebär att utrota det palestinska folket.

Harris: med nedsatt förmåga (eller inkompetent, ö.a.)?

Allt detta gör Kamala Harris delaktig i nationell terrorism och folkmord. Biden är åtminstonde ursäktad av viss demens. Trump säger att Harris är ”psykiskt nedsatt”. Han har rätt. Lägg därtill moraliskt och känslomässigt nedsatt. Inte för att han är så mycket bättre.

Det sista ordet

De vill motivera det, men för att mörda honom attackerade de byggnader, bostadsområden och dödade hundratals människor. Det finns ett ord för detta: brott. Venezuelas president Nicolas Maduro.

Senaste nytt

Ett ryskt lastfartyg med militär eskort har lagt till i Jemen (ca 22 minuter in i videon tar Martyanov upp den här möjliga vapentransporten, ö.a) Ingen vet vad lasten bestod av – men det finns flera möjligheter. Oniks missiler? Ryska AD-system? Iranska missiler?

Utan tvekan – dåliga nyheter för Israel.

Under tiden avfyrade houthierna ytterligare en hypersonisk missil mot Israel som israelerna påstod sig ha skjutit ner utanför israeliskt luftrum. Houthierna har en annan uppfattning. Och det finns oautentiserade videofilmer av luftförsvarsaktivitet över själva Tel Aviv.—Ben Gurion flygplatsen.

Video

Det finns också rapporter om att houthierna har träffat amerikanska flottfartyg.

Vem talar sanning?

Spelar ingen roll. Det är fortfarande dåliga nyheter för Israel. Och för Kamala Harris kampanj.

Föregående artikelHälften av svenska vindkraftverk riskerar konkurs
Nästa artikelFolkomröstningarna i Ukraina, Slovenien, Kroatien, Bosnien-Hercegovina och Kroatien
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Det senaste tillskottet i sionisterna stall heter Kamel Harris. Den kommer att ridas till ägarnas behag

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here