Israel spelar offret – och dödar allt fler palestinska och libanesiska civila

2
63

På ettårsdagen av motståndsattacken av Hamas mot illegala ockupationsmakten (enligt FN:s domstol) Israel.

Källa: https://sonar21.com/israel-continues-to-play-the-victim-while-killing-more-palestinian-and-lebanese-civilians/
2 oktober 2024 av Larry C. Johnson

Larry C Johnson

Sionisterna som styr Israel idag påminner mig om en serierånare som blir skjuten efter att ha attackerat ett offer som var beväpnat och som kräver att offret åtalas. Sionisterna rättfärdigar alltid sina bombningar av palestinier genom att hävda att de bara försöker förhindra terrorism.

Ändå, som diagrammet ovan visar, är det israelerna som dödar. Inte tvärtom. Detta omfattar endast en 14-årsperiod (2000 – 2014).

Du kommer genast att märka att den överväldigande majoriteten av dödsfallen är palestinska och har varit det i nästan 14 år sedan B’Tselem (se här, ö.a.) började föra statistik. Sammantaget har gruppen registrerat 8 166 konfliktrelaterade dödsfall, varav 7 065 är palestinier och 1 101 israeler. Det betyder att 87 procent av dödsfallen har varit palestinska och endast 13 procent israeler. Med andra ord, för varje 15 dödade i konflikten är 13 palestinier och två israeler. (Statistiken för de senaste två månaderna kommer från FN:s kontor för samordnare av humanitära frågor.)

Red: ”B’Tselem är ett israeliskt informationscentrum för mänskliga rättigheter i de av Israel ockuperade områdena. Det bildades 1989 i Jerusalem av en grupp akademiker, jurister, journalister och medlemmar av Knesset[1Organisationen har publicerat ett hundratal rapporter om bland annat dödsskjutningar, tortyr, expropriering av mark, diskriminering, fängslanden, husrivningar och våld utfört av judiska bosättare och av den israeliska armén.”
https://sv.wikipedia.org/wiki/B%27Tselem
Dessa siffror har förändrats – till det sämre, vad gäller palestinierna. Sedan den 7 oktober 2023 har andelen döda palestinier jämfört med döda israeler skjutit i höjden till astronomiska nivåer.

Bild med statistik

https://www.aljazeera.com/news/longform/2023/10/9/israel-hamas-war-in-maps-and-charts-live-tracker

Följande video postades idag i efterdyningarna av ännu en israelisk attack mot civila palestinska. Återigen är många av offren barn.

Video

Det finns ett annat dataset jag skulle vilja se. Jag har inte tid att göra efterforskningen och sammanställa uppgifterna. En jämförelse av antalet människor som dödats och skadats av terroristattacker som tillskrivs Hamas och Hizbollah med antalet palestinier och libaneser som dödats av israeliska terroristattacker. Jag misstänker att vi kommer att se att Israel har dödat många fler än Hamas och Hizbollah tillsammans. Ändå fortsätter Israel att spela offret. Bevisa att jag har fel.

Samtidigt, vid gränsen till Libanon, lär sig de israeliska ockupationsstyrkorna (IOF) några svåra läxor. Hizbollah är inte Hamas. Hamas är en relativt svag milisstyrka, med lite militär utbildning och lätt beväpnad. Hizbollah är en annan sak. De är vältränade, tungt beväpnade, innehar befästa positioner och har många års erfarenhet av strid.

Åtta israeliska soldater har dödats i kamp mot Hizbollah-terrorister på marken i Libanon, uppgav Israels militär på onsdagen.

 Trupperna dog i två separata eldstrider i södra Libanon en av dem ett bakhåll nära Hizbollahs tunnlar – efter att den judiska staten inlett en begränsad markinvasion där denna vecka, enligt Israel Defense Force.

Som Scott Ritter, Doug MacGregor och jag – tillsammans med andra – har förutspått, står Israel inför mycket större risker när de försöker föra ett markkrig mot Hizbollah, särskilt med tanke på den oländiga terrängen i södra Libanon. Hizbollah överföll en elitenhet av israeliska specialstyrkor. Hizbollah ska ha tillåtit en patrull att gå in i ett område, hållit inne eldgivningen och väntat på att resten av enheten skulle komma till platsen. Det var då Hizbollah öppnade eld, dödade 8 och skadade fler än 30. Jag tror inte att IOF led så många offer i en enda strid i Gaza under de senaste tolv månaderna (rätta mig gärna om jag har fel).

Israel, enligt min bedömning, saknar det strategiska djupet för att föra en mark- och luftkampanj på fyra olika fronter – Gaza, Västbanken, södra Libanon och houthierna. Jag diskuterade detta idag med Nima och med Mike Farris. Videor finns nedan.

Video

Video

Föregående artikelAmerikanerna gjorde det! Vad då då?
Nästa artikelAmerikansk sjukvårdspersonal som arbetade som volontärer i Gaza säger att över 118 000 har dödats
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. läser just nu boken av Philip Gourevitch från 1998 om Rwanda och det oerhörda sveken som FN och övriga visade (”Vi vill upplysa er om att vi kommer att dödas i morgon tillsammans med våra familjer” heter boken).
    Same same…..

  2. En ockupationsmakt som spelar offer är inget nytt det har Israel alltid gjort efter modell från USA och andra kolonialister! När USA ockuperade Afghanistan och Irak kallade man motståndarna som stred mot USA:s invasionstrupper för rebeller, terrorister m m och på den vägen är det! Den som låter sig luras av den löjliga USA, Israel-propagandan måste vara efterbliven eller totalt hjärntvättad?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here