Amerikansk sjukvårdspersonal som arbetade som volontärer i Gaza säger att över 118 000 har dödats

0
58
Bildm Carlos Latuffe 2021 som fortfarande är aktuell

Red: En ny artikel av Dave DeCamp på https://news.antiwar.com/2024/10/03/american-healthcare-workers-who-volunteered-in-gaza-say-over-118000-have-been-killed/#gsc.tab=0 På ettårsdagen av Hamas uppror och attack mot brutala, folkmordsstämplade, USA-stödda ockupationsmakten Israel. Påminner om denna artikel. The Lancet: Dödssiffran i Gaza kan stiga till hundratusentals

David DeCamp

av Dave DeCamp den 3 oktober 2024

Sjukvårdspersonalen sa, trots israeliska påståenden, att ingen av dem såg någon militant aktivitet på sjukhus i Gaza. 

Nittionio amerikanska vårdpersonal som volontärarbetade i Gaza under det senaste året publicerade på torsdagen ett öppet brev till president Biden och vice president Harris som detaljerade de fasor de bevittnade och krävde ett slut på USA: s militära stöd till Israel.

Sjukvårdspersonalen sade att de tror att den verkliga dödssiffran i Gaza är mycket högre än vad Gazas hälsoministerium rapporterar och uppskattar den till över 118.908.

Detta brev och bilagan visar bevis för att antalet dödsoffer i Gaza sedan oktober är mycket högre än vad som uppfattas i USA”, står det i brevet. ”Det är troligt att antalet döda i denna konflikt redan är högre än 118.908, vilket är häpnadsväckande 5,4 procent av Gazas befolkning.”

Enligt de senaste siffrorna från Gazas hälsoministerium uppgår antalet palestinier som dödats av Israel i Gaza sedan den 7 oktober 2023 till 41.788. Ministeriets siffror räknar bara de kroppar som förs till sjukhus och bårhus och tar inte hänsyn till människor som saknas och antas vara döda under rasmassorna.

Den amerikanska sjukvårdspersonalen sade att alla i Gaza antingen är sjuka, skadade eller både och. Med endast marginella undantag är alla i Gaza sjuka, skadade eller både och. Detta inkluderar varje nationell hjälparbetare, varje internationell volontär och förmodligen varje israelisk gisslan: varje man, kvinna och barn, står det i brevet.

Bild

Palestinier inspekterar skador på Al Shifa-sjukhuset efter att israeliska styrkor dragit sig tillbaka från sjukhuset och området runt det efter en två veckor lång operation i Gaza City den 1 april 2024. REUTERS/Dawoud Abu Alkas

De sade att nästan alla barn under fem år som de mötte ”hade både hosta och vattnig diarré”. Alla som undertecknade brevet såg sår hos barnen som visade att de avsiktligt utsattes för attacker av den israeliska militären.

Var och en av oss som arbetade på en akutmottagning, intensivvårdsavdelning eller inom kirurgin behandlade barn i tonåren som sköts i huvudet eller bröstet regelbundet eller till och med dagligen, står det i brevet. Det är omöjligt att en sådan omfattande beskjutning av små barn i hela Gaza under ett helt år skulle ha skett av misstag eller varit okänd för de högsta civila och militära myndigheterna i Israel.”

Dr Mark Perlmutter, ortoped och handkirurg, citeras i brevet och säger: ”Gaza var första gången jag höll ett barns hjärna i min hand. Den första av många.

Sjukvårdspersonalen sade att nyfödda barn dör på grund av de förhållanden som orsakas av den israeliska belägringen och attackerna mot sjukhusen. Asma Taha, barnsjuksköterska, sade: Varje dag såg jag spädbarn dö. De hade fötts friska. Deras mödrar var så undernärda att de inte kunde amma, och vi hade varken välling eller rent vatten att ge dem, så de svalt.”

Sjukvårdspersonalen berättade att deras palestinska kollegor var måltavlor för israeliska styrkor och tillfångatogs under israeliska räder mot sjukhus. ”Många av våra kollegor togs av Israel under attackerna. De berättade alla en något annorlunda version av samma historia: i fångenskap fick de knappt någon mat, utsattes för ständiga fysiska och psykiska övergrepp och dumpades slutligen nakna vid en vägkant. Många berättade att de utsattes för skenavrättningar och andra former av misshandel och tortyr, står det i brevet.

Israel hävdar att Hamas har använt sjukhusen som ”kommandocentraler”, men i brevet sägs att ingen av undertecknarna såg några tecken på militant aktivitet. De 99 undertecknarna av detta brev tillbringade tillsammans 254 veckor på Gazas största sjukhus och kliniker. Vi vill vara helt tydliga: inte en enda gång såg någon av oss någon form av palestinsk militant aktivitet på något av Gazas sjukhus eller andra vårdinrättningar, står det i brevet.

Brevet avslutas med en vädjan till Biden och Harris att avsluta USA:s stöd till folkmordskriget: Varje dag som vi fortsätter att leverera vapen och ammunition till Israel är ytterligare en dag då kvinnor strimlas av våra bomber och barn mördas av våra kulor. President Biden och vicepresident Harris, vi uppmanar er: avsluta denna galenskap nu!

Föregående artikelIsrael spelar offret – och dödar allt fler palestinska och libanesiska civila
Nästa artikelVägra lasta och lossa fartyg som ska till Israel!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here