”Israel” hotar tre sjukhus i norra Gaza: Evakuering eller bombning

9
103
Sjukhusbombning i november 2023

Tidningen Al Mayadeen rapporterar https://english.almayadeen.net/news/politics/-israel–attacks-hospitals-in-gaza–commits-new-massacres att

”Israel” hotar tre sjukhus i norra Gaza: Evakuering eller bombning

Kamal Adwan, Al-Awda och de indonesiska sjukhusen i norra Gaza, som skyddar och behandlar minst 700 000 palestinier, inklusive tusentals patienter i kritiskt skede och ett överväldigande antal kvinnor, barn och äldre, har fått hotfulla samtal från den israeliska ockupationsstyrkan att evakuera lokalen.

Skulle de stanna kvar på sjukhusområdet varnade IOF för att alla individer skulle utgöra direkta mål och kunna komma under israeliskt bombardemang.

Den israeliska ockupationsmilitären har förklarat norra Gaza som en militär zon, vilket medför intensivt bombardemanget och invasion av städer. Förra månaden föreslog den israeliska ministern för diaspora, Amichai Chikli, en plan för ockupation av områden i norra Gazaremsan och den etniska rensningen av dess invånare.

Chikli föreslog upprättandet av en annan korridor som sträcker sig från den nordöstra linjen som skiljer 48 israeliskt ockuperade palestinska territorier från Gazaremsan mot Gazaremsens nordöstra kust.

I nuvarande termer skulle detta omfatta två stora palestinska städer, som är Beit Hanoun och Beit Lahia.

Enligt statistik som släpptes 2017 bodde nästan 89 838 palestinier i Beit Lahia medan ytterligare 52 237 bodde i Beit Hanoun.

Carte blanche för utförande

Gazas statliga mediekontor utfärdade ett uttalande som avslöjade att den israeliska ockupationen har börjat belägra Kamal Adwan-sjukhuset och attackerar dess administration med direkt eld. Det blockerade allt bränsle från att komma fram till dess lokaler, vilket äventyrade dess verksamhet.

Mediekontoret uttryckte sitt yttersta förkastande av den systematiska israeliska förstörelsen av hälso- och sjukvårdssektorn i Gaza, och uppmanade det internationella samfundet att omedelbart mobilisera och skydda det norra distriktets huvudsjukhus, innan scenariot med Al-Shifa Medical Complex upprepas, och alla inuti, oavsett om det är medicinsk personal, civila och patienter, avrättas.

X

USA och den israeliska ockupationen hålls ansvariga för förstörelsen av Gazas hälsovårdssektor.

Hamas kritiserade evakueringarna och varningarna som ett uppenbart brott mot internationella lagar och ett brottsligt försök att genomföra de fördrivningsplaner som den fascistiska ockupationsregeringen eftersträvade.

Detta terrorhot mot sjukhusen, och kravet att evakuera dem under trycket av bombardemang, aggression och direkt attack, motsvarar en dödsdom för tusentals patienter och sårade inom dem, inklusive kvinnor, äldre och barn. ”

Hamas bekräftade dock att folket och motståndsrörelsen i Gaza kommer att förbli orubbliga och fortsätta att slåss mot ockupanterna trots den fortsatta aggressionen mot remsans skyddsrum, hem och sjukhus, och upprepar den palestinska rätten till självbestämmande och befrielse.

Läs mer: ’Israel’ killed 1,000 healthcare workers in Gaza: WHO

Föregående artikelIsrael släpper bomber med ”utarmat uran” i Beirut
Nästa artikelKosovo, Golanhöjderna och Krim: En studie i hyckleri och dubbelmoral
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

9 KOMMENTARER

  1. De värsta krigsförbrytelserna i historien och som finns fångade på video är från Gaza, signerade folkmördar reimen israel.

  2. Den värsta förbrytarregimen i hela nutida historien heter israel. Staten israel innehar det mycket skamliga rekordet av att vara den stat som brutit flest av FN:s Konventionen och Folkrätten.

  3. Den värsta barnmördar regimen i hela historien kallas israel. Bara sedan 7 oktober 2023 har denna sataniska regim slaktat över 50,000 barn.

  4. Parasiter har bara en uppgift, att parasitera. I alla övr världar, utom den mänskliga, så vet parasiterna inte om något om konsekvens. I människans värld finns ingen sådan ursäkt. Springmaskarna kommer få betala det yttersta priset för vad de begår, och vad de har begått i.. minst 4000år. För dom är alla amalek. De säger det själva. Gå ut på…t ex temple institutes webbsida. Där ’skryter’/hotar..de om att Palestinierna är amalek (naturligtvis är det som vanligt en projicering, och de vet mkt väl vem de själva är..) och att tempelbergets moskee’ ska rivas så ’tredje templet’ kan byggas blabla. Vidare säger de att för 20år sedan var det en omöjlig tanke. Idag är vi nöjda med att det är mainstream”.

    På samma sätt som västborna hjärntvättas av sionist’media’, så hjärntvättas även israelerna av sionistkräken. Det är bara genom att alla gör gemensam sak, upphör med blamegame och fokuserar på förövarna, som det här kan ordnas upp. Och då sker det inom…säg några månader eller något år. Så snabbt kan det gå, när poletten väl kommit på plats

  5. Såg att Ron Unz på sin sida precis skrivit en artikel (lång pdf 60s, o läsvärd) om helvetet i Palestina o Gaza. Där intervjuas Max Blumentahls hustru av judge Napolitano, och hon är chockad (dessvärre nämns sk holocaust i förbigående..o som om det skulle vara ett avhandlat ärende, trots att det är belagt med fängelsestraff..i 20 länder om ämnet öht berörs..) (jepp, ännu en sio op.. att ’förbjuda’, or another of their bookburningprojects). På Vaken.se idag återpublicerar de en artikel om ’the great powergrab’. Försöket till detta alltså, och som sysselsatt the group i 15tusen generationer (jepp, inavel) el ca 4000år. Vad vi vet. Men i vår tid och strukturerat, i 200år.

    Såg även att archive.org är under hårt tryck, och webbservern ftf inte längre kan nås. Varför..jo 4 utgivare..har beslutat sig för att bojkotta skatten. O vem är ägare av ’publicisterna’…suurprise

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here