Israeliska krypskyttar skjuter rutinmässigt och medvetet palestinska barn i huvudet

5
162

Israeli Snipers Routinely, Deliberately Shoot Palestinian Kids In The Head

Bevisen är obestridliga, och källan är så solid som den kan bli. Det finns berg på berg av stenhårda bevis på att israeliska styrkor rutinmässigt, medvetet, skjuter palestinska barn i huvudet i Gaza.

Det finns ännu ett vittnesmål från en läkare om israeliska styrkor som ständigt skjuter palestinska barn i huvudet, detta publicerat i The New York Times.

Rapporten, med titeln ”65 Doctors, Nurses and Paramedics: What We Saw in Gaza”, börjar som följer:

”Jag arbetade som traumakirurg i Gaza från 25 mars till 8 april. Jag har arbetat som volontär i Ukraina och Haiti, och jag växte upp i Flint, Mich. Jag har sett våld och arbetat i konfliktområden. Men av de många saker som stack ut med att arbeta på ett sjukhus i Gaza var det i synnerhet en som sökte mig: Nästan varje dag jag var där såg jag ett nytt litet barn som hade blivit skjutet i huvudet eller bröstet, nästan alla dog. Totalt tretton.

”Vid den tiden antog jag att det här måste vara ett verk av en särskilt sadistisk soldat i närheten. Men efter att ha återvänt hem träffade jag en akutmedicinsk läkare som hade arbetat på ett annat sjukhus i Gaza två månader före mig. ”Jag kunde inte tro hur många barn jag såg skjutna i huvudet”, sa jag till honom. Till min förvåning svarade han: ’Ja, jag också. Varje dag.

Flera namngivna av medicinsk personal som arbetade i Gaza vittnar sedan i rapporten om rutinmässiga möten med barn som hade blivit skjutna i huvudet och bröstet av israeliska styrkor, såväl som barn och spädbarn som lider av allvarlig undernäring och lätt förebyggbara infektioner.

X

Sådana rapporter har kommit ut sedan ett år tillbaka. Eftersom Israel inte har släppt in utländsk press i Gaza, har medicinsk personal på många sätt blivit till de facto västerländska journalister på plats i enklaven — och de säger alla samma sak.

Tillbaka i juli undertecknade en grupp på 45 läkare och sjuksköterskor som arbetat i Gaza ett öppet brev till president Biden där de vittnade om att ”varje enskild undertecknare av detta brev behandlade barn i Gaza som utsattes för våld som medvetet måste ha riktats mot dem.”

”Närmare bestämt behandlade var och en av oss dagligen yngre barn som sköts i huvudet och bröstet”, fortsätter brevet.

I juli publicerade Politico också en artikel av två amerikanska kirurger vid namn Mark Perlmutter och Feroze Sidhwa med titeln ”’Nothing Prepared Us for What We Saw’: Two Weeks Inside a Gaza Hospital”, som innehåller följande passage:

”Vi började se en serie barn, mestadels barn under tonåren, som hade blivit skjutna i huvudet. De skulle fortsätta att sakta dö, bara för att ersättas av nya offer som också hade blivit skjutna i huvudet, och som också skulle fortsätta att sakta dö. Deras familjer berättade en av två historier för oss: barnen lekte inne när de sköts av israeliska styrkor, eller de lekte på gatan när de sköts av israeliska styrkor.

X

I april publicerades en artikel med titeln ”’Inte ett normalt krig’: läkare säger att barn har blivit måltavlor för israeliska krypskyttar i Gaza” i The Guardian, där nio läkare som hade arbetat i Gaza efter den 7 oktober ”rapporterade att de behandlade en jämn ström barn, äldre och andra som uppenbarligen inte var kombattanter och med enstaka skottskador i huvudet eller bröstet.”

Rättsmedicinska patologer kunde identifiera kulor som användes av den israeliska militären i dessa attacker mot barn:

”The Guardian delade beskrivningar och bilder av skottskador som åtta barn drabbats av med militära experter och rättsmedicinska patologer. De sa att det var svårt att slutgiltigt fastställa omständigheterna kring skottlossningen baserat på beskrivningarna och bilderna enbart, även om de i några av fallen kunde identifiera ammunition som användes av den israeliska militären.

I februari publicerade Los Angeles Times en artikel med titeln ”Im an American doctor who went to Gaza. What I saw wasnt war — it was annihilation”. Författaren, en rekonstruktiv kirurg vid namn Irfan Galaria, skriver så här:

”Vid ett tillfälle bars en handfull barn, alla i åldrarna 5 till 8, till akuten av sina földrar. Alla hade enstaka prickskytteskott i huvudet. Dessa familjer återvände till sina hem i Khan Yunis, cirka 2,5 mil bort från sjukhuset, efter att israeliska stridsvagnar hade dragit sig tillbaka. Men krypskyttarna stannade tydligen kvar. Inget av dessa barn överlevde.”

X

Så det här händer. Bevisen är obestridliga, och källan är så solid som den kan bli. Det finns berg på berg av stenhårda bevis på att israeliska styrkor rutinmässigt, medvetet skjuter palestinska barn i huvudet i Gaza.

Den enda anledningen till att detta inte behandlas som ett etablerat faktum av den västerländska politiska mediaklassen är att den israeliska militären förnekar det och säger till The Guardian som svar på den tidigare nämnda rapporten att ”IDF riktar sig bara mot terrorister och militära mål. I skarp kontrast till Hamas avsiktliga attacker mot israeliska civila, inklusive män, kvinnor och barn, följer IDF internationell lag och vidtar genomförbara försiktighetsåtgärder för att mildra civila skador.”

”Läkare säger något annat”, skrev The Guardian.

Det finns faktiskt inte längre någon faktabaserad anledning att förneka att Israel medvetet riktar in sig på barn med prickskytteld. Fakta är på bordet och ärendet är avslutat. Den enda grunden någon kan ha för att förneka detta etablerade faktum är deras egen personliga lojalitet mot staten Israel och dess militär, och/eller deras eget personliga förakt för palestinska liv.

Detta faktum slår hål i så många av de berättelser som använts för att försvara Israel under det senaste året. Att Israel uppträder på ett mer etiskt sätt än Hamas. Att Israel för ett krig mot Hamas och inte det palestinska folket. Att IDF är ”den mest moraliska armén i världen” och vidtar extraordinära åtgärder för att undvika civila offer. Att civila dödas i Gaza för att Hamas använder dem som ”mänskliga sköldar”. Att detta är ett krig som utkämpas för Israels självförsvar, och inte en utrotningskampanj som drivs av rasism och hat.

Det finns helt enkelt inget sätt att tro att någon av dessa saker är sanna när man tar fasta på det omfattande dokumenterade faktum att israeliska styrkor rutinmässigt skjuter barn i huvudet över hela Gazaremsan

Föregående artikelDet bortglömda folkmordet
Nästa artikelBiden och Netanyahu allt mer eniga om anfall på Iran – redan i helgen?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

5 KOMMENTARER

  1. Israel är en terrorstat.
    Vad det inte den svenske statsministern Ulf Kristersson som höll på att yppa något om Israel och Folkmord?
    Men av någon anledning hann att hejda sig.
    Hjärtat talade men hjärnan stoppade?

    Vad gör ett Västerland i Mellanöstern?
    Det blir som en mänsklig kropp vill stöta bort ett främmande föremål som otillbörligen tagit sig in.

    Jag tycker Israel borde finnas i USA istället.
    USA är tillräckligt stort för det.
    Dessutom verkar dessa länder ha mycket gemensamt och även trivas tillsammans.

    Hur Muslimer och Judar trivs tillsammans borde alla kunna konstatera det inte går så bra.
    Israel sedan 1948 är ingenting annat än en historia av krig och konflikter.
    Ett Israel i USA borde betyda en fredlig lösning.
    Märkligt att inte Förenta Nationerna tänkte så långt.
    Man kan undra om Förenta Nationerna verkligen är något att lita på?

    • Håller med dig om att ”israel” borde finnas någon annanstans än i MÖ. Däremot tycker jag att ”israel” ska finnas på ett ställe så långt borta som möjligt från alla andra – typ mitt i Stilla havet eller ännu bättre Antarktis, d v s där de inte kan göra livet väldigt surt och väldigt farligt för alla andra som de gör nu.

      • FN är tydligen upprörda för att Israel attackerar deras fredsbevarande trupper i södra Libanon? Varför gav man terrorstaten Israel fribiljett i första skedet att härja fritt? Hade man satt ner foten för länge sedan hade de inte vågat hålla på som de gör och FN borde direkt efterlyst israeliska ledare för sina kriminella handlingar i stället för att dalta med banditerna.

  2. Utstuderad grymhet. Bland det värsta jag läst.
    USA måste tryckas tillbaka ordentligt. Innan de kan utlösa sin ”Harmageddon plan”.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here