Det är så illa så i Mellanöstern, och det är på väg att bli mycket värre

2
41
Vapenleverans från USA till Israel

It’s So, So Bad, And It’s About To Get A Whole Lot Worse

Av Caitlin Johnstone 13 oktober https://caitlinjohnstone.com.au/2024/10/13/its-so-so-bad-and-its-about-to-get-a-whole-lot-worse/

”Och hur fasansfulla dessa båda nyheter än är, så kommer de att hamna i skymundan så snart Israel inleder sin planerade attack mot Iran.”

Det är så, så illa i Mellanöstern just nu, och av allt att döma kommer det att bli mycket värre.

Israel går in fullständigt för brända jordens taktik i norra Gaza för att främja sin sedan länge planerade etniska rensning av området. IDF belägrar och attackerar civilbefolkningen i hela norra delen, och FN:s World Food Programme rapporterar att inget som helst livsmedelsbistånd har släppts in hittills denna månad.

Hossam Shabat, en av de sista kvarvarande journalisterna i norra Gaza, rapporterar följande på Twitter:

Den israeliska ockupationen har belägrat oss i det här området, som inkluderar Beit Hanoun, Beit Lahia och flyktinglägret Jabalia, under de senaste åtta dagarna. Sedan den 1 oktober har de stoppat all mat, vatten och medicinska förnödenheter från att komma in. De har hotat sjukhus att stänga, stoppat bränsle från att komma in för att sjukhusen ska kunna fungera och riktar in sig på alla som rör sig. Hittills har 400 människor dödats. Människor blöder på gatorna och vi kan inte nå fram till dem.

Ännu ett inlägg från Shabat:

”På grund av den israeliska ockupationens belägring av Jabalialägret leder de flesta skador som orsakas av ockupationens kulor och granater till döden, eftersom det inte finns några medicinska resurser eller möjligheter att effektivt behandla de skadade.

Ett annat inlägg, det senaste när detta skrivs:

Vi lever bokstavligen våra sista ögonblick. O Allah, ge oss ett gott slut.

X

 

De västerländska medierna har arbetat fanatiskt för att underlätta dessa grymheter.

I en CNN-rapport om World Food Programmes resultat med rubriken ”FN säger att ingen mat har kommit in i norra Gaza sedan början av oktober, vilket innebär att 1 miljon människor riskerar att svälta” nämns inte ordet ”Israel” förrän i tolfte stycket, och sedan lyckas man på något sätt få med hela resten av artikeln utan att klargöra att Israel blockerar maten.

I en BBC-rapport beskrivs Israels politik att totalt belägra en befolkning med hundratusentals civila som enbart ”kontroversiell”, med en otroligt finstämd rubrik som lyder ”’Surrender or starve’: Attacken mot Jabalia antyder en kontroversiell israelisk plan för norra Gaza”.

I en intervjuCNN nyligen rättade en läkare som arbetat i Gaza i två veckor CNN-ankaret Kate Bolduan för att hon absurt nog kallade resultatet av Israels krigsförbrytelser för en ”humanitär kris” och sade: ”Det här är ingen humanitär kris, Kate, och jag ska säga det mycket tydligt så att dina tittare hör det: det här är folkmord.”

X

I södra Libanon har Israel avsiktligt riktat in sig på sjukvårdsinrättningar i en sådan stor  omfattning att nästan hälften av vårdcentralerna i konfliktområdena redan har stängts. Fler fredsbevarande FN-soldater har sårats av israelisk eld när Israel fortsätter att medvetet rikta in sig på personal från FN:s interimsstyrka i Libanon. Den israeliska militären säger nu att de kommer att börja attackera ambulanser eftersom ambulanserna är Hizbollah.

Och hur fasansfulla båda dessa utvecklingar än är, kommer de att hamna i skymundan så snart Israel inleder sin planerade attack mot Iran. Som vi tidigare har diskuterat har Iran redan sagt att man kommer att besvara alla ytterligare attacker från Israel med egna attacker, och att dagarna av återhållsamhet i detta dödläge är över.

USA har nu enligt uppgift stövlar på marken i Israel, med amerikanska trupper som ska sköta de antiballistiska missilsystemen THAAD som skickas av Israels supermaktsallierade.

Det verkar oundvikligt att USA kommer att bli alltmer inblandat i denna konflikt ju mer Israel trappar upp mot Iran, och ingen i Vita huset verkar särskilt angelägen om att förhindra att så sker.

Och naturligtvis hjälper massmedierna till att bana väg för nästa krig också. Washington Post har publicerat obekräftade dokument som de fått av den israeliska militären och som påstås visa att Hamas planerade att be Iran om hjälp med attacken den 7 oktober, och medger först i punkt 14 att ”dokumentens äkthet inte kunde fastställas slutgiltigt”. New York Times publicerade sin egen rapport om dokumenten, som man påstår sig ha ”verifierat” genom att fråga den israeliska militären och några palestinska källor som inte ens befinner sig i Gaza om de verkade vara äkta.

X

Det verkar inte finnas några fötter nära bromspedalen i det här fallet. Alla sidor verkar ha dragit slutsatsen att det inte längre är ett alternativ att backa, så det enda val som återstår är att fortsätta att trappa upp i hopp om att den andra sidan ska blinka.

Detta kan lätt kulminera i ett israeliskt kärnvapenanfall mot Iran. Ingenting som Israel har gjort under det senaste året tyder på att det finns något förnuft eller någon återhållsamhet bland de människor som har tagit kommandot, och om iranska missiler börjar slå ner i israeliska städer ser jag ingen anledning att känna mig säker på att världen inte kommer att se ett svampmoln över Teheran inom en snar framtid.

Så illa som det är nu kan vi inte ens föreställa oss hur mycket värre det snart kan bli.

Föregående artikelMöte om krigen i Ukraina och Afghanistan med författaren till: ”De rikas revolt. Hur 1970-talets politik ökade USA:s klassklyftor”. Kom!
Nästa artikelMed Nato som hävstång
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Jaha ja så Israel ska attackera Iran?
    Så mycket dessa skribenter gör för att bereda vägen för läsare; det ska ske.
    Låter som eko från Biden administrationen om Nord Stream.

  2. Israhell och det sk ’utsatta folket’, fick 1948 en möjlighet att visa att de tillhör världskollektivet. Israelernas ’ledarskap’ (ie rotschild/rockefellers och dess sanhedrin) förbjöd dock ’judarna’ att få leva ett normalt liv och ingå i normala sammanhang. En anledning till förbudet är att r/r är talmuder/antikristliga, vilket 80% av israelerna inte är utan har Mose som sin profet och tror på Kristus vilket talmuderma då alltså iinte har/gör utan dyrkar ’någon’ helt annan..Mose och flera med honom bekämpade talmuderna/fariseerna/översteprästerna/sanhedrin, och så gjorde naturligtvis även Jeusus, Johannes och apostlarna. Jmf H H Kleins kamp mot dom i NY, på 1920talet.

    En till och minst lika betydande anledning, är att ’ledarskapets’ sköld mot ’yttre fiender’ (ja, det handlar om paranoida vanföreställningar) skulle försvinna om vanliga sk judar assimilerade sig (vilket 80% av alla människor på jorden inte ser som något främmande, dvs gifta sig och få barn över etniska gränser) så det talmudska ’ledarskapet’ tvingar vanliga sk judar (begreppet ’jude’ uppfanns i slutet på 1800talet, som ett ’paraplybegrepp’ på den ickesemitiska ashkenazigruppen från volgaområdet så denna obemärkt skulle kunna flyta in och ’bli en del av’ och ta över de tolv stammarnas folk/hebreeemiterna/Mose folk. En av stammarna var Juda, en annan Levith och från den kom Mose) (se, Benjamin Frreedman)
    att vara ’exceptionalistiska’ så talmudskölden kunde bevaras.

    Talmuderna/fariseeismen (eller med ett sk modernt begrepp; sog, sionist ockupational government) betraktar Alla människor som avskräde, worthless eaters, och av den anledningen ska Människan heller inte få äga något, ha egna nationalstater osv. Allt står att läsa om i deras sk text, talmud, samt i ’de vises protokoll’/sanhedrinprotokollen som bygger på talmud men är ett nedkok, en manual för hur världen ska kapas. Jmf wef,s ’the great reset’, who,s protokolltyranni, fn,s ’klimat’vansinne, dca galenskapen och ickedebatterna om nato i vårt Land, alla washingtons militära mordeskapader, fed,
    eu (sog,s första regionala..nwo) medie’monopoliseringen så människan inte ska få helheten och därmed inte kunna eller ha stora svårigheter att dra faktabaserade slutsatser.

    Allt hör samman, och allt går ihop i ett, Världserövringsprojektet Nwo, ’new’ world order.. den sk ’regelbaserade världsordningen där alla länder blir ekonomiska provinser, lydstater åt eett ’ledarskap’. Väst (minus några nationalstater som Slovakien, Ungern, Serbien, delar av Moldavien har en annan uppfattning..) är numera kapat, och vasallstater. Amerika ska förstöras eftersom det landet/de länderna (enl kontitutionen är de självständiga länder i en ’federal’ konfederation) utgör ett hot mot ’the greater israelproject’. Vilket då såklart alla övr Länder även gör..

    Så sogparanoian är nu på väg mot sin kulmen, och de bryr sig föga om hur många brännoffer det blir på vägen mot kaoset. Om de inte stoppas, dvs. För, för sog spelar det igen roll vem som stryker med, alla etniska grupper är välkomna..till deras ’partaj’. Och det är följaktligen då alltså alla etniska gruppers gemensamma uppgift att stoppa dessa pannor. Vi har Alla, samma fiende

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here