Vi måste rensa ut folkmord från märgen av våra ben

1
31

https://caitlinjohnstone.com.au/2024/10/14/we-must-purge-genocide-from-the-marrow-of-our-bones/

Caitlin Johnstone

Det här kriget från Israel handlade aldrig om att befria gisslan. Det handlade aldrig om att göra sig av med Hamas. Det handlade aldrig om Israels ”rätt att försvara sig”. Det handlade aldrig om massvåldtäkter, halshuggna barn eller barn som tillagats i ugnar.

Det handlade alltid om att stjäla mark från ursprungsbefolkningen i Palestina.

Den israeliska tidningen Haaretz har publicerat en ny artikel med titeln ”Israeli Defense Officials: Gov’t Pushing Aside Hostage Deal, Eyeing Gaza Annexation”, och det är precis vad det låter som. Anonyma högre israeliska tjänstemän berättar för pressen att regeringen har övergett alla tankar på att säkra ett gisslanavtal och nu arbetar mot ”den gradvisa annekteringen av stora delar av Gazaremsan”.

Haaretz källor säger att den fullständiga belägringen och andra krigsförbrytelser som vi har hört talas om i norra Gaza genomfördes utan någon större planering för att tvinga civilbefolkningen söderut för att undvika svält och utrotning, och att den israeliska militären går vidare med operationen, trots att de vet att det förmodligen kommer att leda till att gisslan i området dödas.

Så där har ni det. Efter ett helt år börjar de äntligen erkänna vad det hela tiden har handlat om.

Det handlade aldrig om att frita gisslan. Det handlade aldrig om att bli av med Hamas. Det handlade aldrig om Israels ”rätt att försvara sig”. Det handlade aldrig om massvåldtäkter, halshuggna spädbarn eller spädbarn som tillagats i ugnar. Det handlade alltid om att stjäla mark från ursprungsbefolkningen i Palestina.

X

Mänskligheten kan inte fortsätta att leva så här.

När kommer det att ta slut? När ska vi sluta med landstölderna och den etniska rensningen av ursprungsbefolkningar? När ska vi sluta slakta människor för territorier och resurser? När ska vi äntligen vakna upp från vår mordlystnad och girighet och bli en medveten art?

I går hade jag ett kort meningsutbyte med någon om Tyskland och dess stöd till Israels folkmord i Gaza. Han sade att eftersom tyskarna var tyngda av skuldkänslor för att ha försökt utrota judarna, lade de sedan sin energi på att göra ”raka motsatsen” med sitt ovillkorliga stöd för Israels handlingar.

Jag sa till honom att motsatsen till att ”försöka utrota judarna” definitivt inte är att ”hjälpa en judisk etnostat att utrota en inhemsk befolkning”. Motsatsen till att försöka utrota judarna skulle ha varit att förvandla det tyska samhället till en vänlig, mild och fredlig nation full av vänliga, milda och fredliga människor som aldrig skulle stå ut med att se något som liknar Förintelsen hända igen.

Efter Förintelsen fanns det en chans att göra det, inte bara i Tyskland utan i hela västvärlden. Vi kunde ha låtit detta politiska ögonblick övertyga oss om att förvandlas till en rättvis, medkännande och fredlig civilisation, så starkt emot rasism, ojämlikhet och övergrepp att fröna till eventuella framtida förintelser omedelbart skulle misslyckas med att slå rot. I stället beslutade vi att inrätta en sionistisk apartheidstat och hjälpa den att döda vem den vill.

Vi kunde ha utplånat de krafter inom oss som gav upphov till Förintelsen, men i stället omdirigerade vi dem bara och gav dem ett annat jobb. Vi gjorde oss av med nazistpartiet, men vi gjorde oss inte av med den jordmån inom oss som gjorde det möjligt för nazismens frön att få fäste. Vi tog bort Tredje riket från Tyskland, men vi tog inte bort Tredje riket från tyskarna.

Om vi ska överleva på den här planeten måste vi lära oss att samexistera fredligt med varandra. Dessa mentala störningar av konkurrens och dominans har placerat oss på randen till förintelse genom kärnvapenkrig eller miljökollaps. Vi kan inte fortsätta så här längre.

Om mänskligheten ska kunna överleva måste den förändras. Det kommer inte att räcka med att få slut på folkmordet i Gaza, vi måste rycka upp det inom oss som kan ge upphov till folkmord.

Vi lever alla på mark som togs från andra civilisationer – många, som vi här i Australien, mycket senare än människor i andra delar av världen. Vi måste hitta ett sätt att överge sådana impulser och lämna dem i historiens skräpkammare för något sundare om vi ska kunna fortsätta att leva i den här världen.

Vi måste få slut på folkmordet, och vi måste rensa ut folkmordet från själva märgen i våra ben. Vi måste göra oss av med allt i vårt samhälle, i våra regeringar och i oss själva som någonsin skulle kunna ge upphov till folkmordsliknande grymheter igen.

Vi måste bli ett snällt och omtänksamt folk. Vi måste överge de konkurrensbaserade system som styr mänskligt beteende till förmån för samarbetsbaserade system som gör det möjligt för oss att arbeta tillsammans med varandra och med vårt ekosystem för alla varelsers gemensamma bästa.

Och vi måste göra oss av med allt inom oss som står i vägen för detta.

__________________

Föregående artikelAnnonsbranschen avgör vad som är sant – YouTube raderar opposition
Nästa artikelManifestationer för nationellt oberoende, alliansfrihet och neutralitet!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. Steg 1- Vi måste rensa bort kapitalismens ogräs
    Steg 2- BRICS är början till den rensningen, att rena världen från västimperialismens oändliga krig, folkmord och sociopolitiska förtryck.

    Ja, BRICS medlemmar står på den kapitalistiska basen, tyvärr, men det innebär inte att organisationen kommer misslyckas med de gemensamma uppsatta målen och för att lyckas måste ogräset rensas bort på ett effektivt sätt förstås….verktygen finns och är slipade. Ogräs förökar sig otroligt smidigt och är likt en kameleont i parningstid.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here