Har Orban rätt?

1
36

https://youtu.be/_OVvOxQ6mWI?si=XFtxwjMz_u3iQX0M

Denna Youtube fick jag nyligen från Svante Lejon tillsammans med mail som sänts till många mottagare. Publiceras med Svante Lejons tillstånd.
Ironiskt nog så är det Orban som har och kommer att få rätt. ”Kejsarinnan Ursula är naken” och bara Orban vågar påpeka detta. Allt har misslyckats för EU NATO ledda av den arroganta inkompetenta eliten i Washington!
Ett militärt  ekonomiskt och politiskt fiasko som åstadkommit det som enligt USA inte fick ske, alltså ett mycket närmare samarbete mellan Kina och Ryssland. Dessutom har flykten från dollarn startat på allvar med katastrofala konsekvenser för USA och västs dominans i världen, på grund av sanktionerna,  konfiskeringar och utestängning av Ryssland från SWIFT m.m.
President Bush den yngres beslut 2008 att utvidga NATO till Ungern och Georgien som ett led i inringningen av Ryssland ligger bakom kuppen i Ukraina 2014 med påföljande inbördeskrig med 14 000 döda och rysk inmarsch 2022. Så dödandet/kriget med NATO stöd började 2014.
Bidens mål var ”REGIME CHANGE” i Ryssland inte säkerhet eller nåt annat för Ukraina och detta ställde sig EU bakom. I den massiva propagandan fanns två motstridiga bilder. Å ena sidan sas att Ryssland var ett hot mot hela EU för de skulle erövra land efter land, även Sverige.
 Å andra sidan var de militärt inkompetenta så Ukraina skulle lätt vinna, speciellt som de entusiastiskt presenterade sanktionerna, av bl.a. Ursula von der Leyen, skulle knäcka rysk ekonomi på nån vecka. EU startade således krig, ekonomiskt krig mot Ryssland som en del av USAs strategi för att kuppa bort Putin. Ukraina skulle bara användas som ett verktyg i denna plan. Ett verktyg som kunde offras. Hade planen lyckats skulle vi nu ha US Navy i de ryska baserna på Krim och en amerikansk marionett i Moskva.
Så blev det inte så vems är ansvaret för fiaskot, alla döda, sårade, flyktingar och materiell förstörelse i Ukraina samt de negativa ekonomiska effekterna i EU och världen?
Vinnare finns dock i den här tragedin, bland andra Norge och vapenindustrin och de, mest amerikanska politiker, som får pengar från denna dödsindustri.
Med vänlig hälsning
Svante Lejon
Ps
Armechefen säger att betydande svenska militära enheter ska flyttas till Finland vid krig med Ryssland. Denna bedömning ska inte en tjänsteman göra, tjänstefel att tala om detta som om det var något som var självklart. Vad Sveriges respons enligt artikel 5 blir är en uppgift för regering och riksdag.
Riksdagen borde se till att tjänstemän i tjänsten inte håller på med offentliga grundlösa spekulationer om vad Ryssland kan göra om några år. Förresten så kan de redan nu förinta Sverige, om de vill.
Föregående artikelVi måste rensa ut folkmord från märgen av våra ben
Nästa artikelAmnesty: ”Facebooks och Googles omfattande övervakning hotar mänskliga rättigheter”. Stämmer? (Och de rapporterar till CIA och NSA!)
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. Det finns de som menar att regalskeppet Vasa var så överbelastat med vapen (kanoner) vilket i princip bidrog till/underlättade förlisningsprocessen.

    Så finns det också de som menar att samtidens vapenskramlande med NATO (USA) i landet med otaliga militärt utrustade baser kommer att upprepa historiens fiasko; det går i sank.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here