Stoppa folkmordet på palestinier! Från en manifestation utanför riksdagshuset 25 oktober

0
29
Aktion utanför riksdagen 25 oktober 2024. I riksdagen diskuterades Mellanöstern då aktionen genomfördes.
Med die-in, tal, dikt och skådespel samt flygbladsutdelning.
Netanyahu skjuter palestinier.

Stoppa folkmordet!

Bojkotta Israel!

 

Se videon från manifestationen: https://onedrive.live.com/?authkey=%21AOXWp2jlV8XNQkc&cid=6007DEE4C337957E&id=6007DEE4C337957E%21751995&parId=6007DEE4C337957E%21751992&o=OneUp

På FB:
https://www.facebook.com/achim.rodner/videos/911794407524141

Dela gärna!

 

 


Flygbladet

Stoppa folkmordet på palestinier!

Riksdagen diskuterar just nu Mellanöstern samtidigt som den brutala omringningen och ödeläggelsen av norra Gaza kallad ”surrender and starve” fortgår.

Israels agerande i Palestina och Libanon är otvetydigt ett folkmord. Runt två miljoner människor tvingas gång på gång fly undan bombningar och krypskyttar.

”Vi ska jämna Gaza med marken. Ingen kan stoppa oss”, skriver den israeliska arméns bulldozertrupp D9 öppet på Instagram. Ledande politiker och militärer säger exakt detsamma. Israel ska ta över hela det palestinska området, ”from the river to the sea”.
Ett sionistiskt Israel, en apartheid-, terror- och bosättarstat, där judar är överlägsna kristna, muslimer och alla andra.

Fördrivningen av den palestinska befolkningen pågick redan innan staten Israel bildades, då över 500 byar förstördes 1948 och 750 000 människor tvingades fly. Vi har under årtionden sett Israels landområde öka och Palestinas minska.

Sverige har erkänt Palestina som en legitim stat. Denna av Israel ockuperade stat har enligt folkrätten rätt att göra motstånd, även väpnat motstånd. Men Sveriges statsminister Ulf Kristersson betonar istället Israels rätt till självförsvar och hävdar att Israels
så kallade försvar är proportionerligt! Man tar sig för pannan!

Över 43 000 palestinier har mördats det senaste året. Över hälften är kvinnor och barn. 99 700 har skadats. Att räkna alla döda har visat sig oerhört svårt. Runt 10 000 finns oräknade under ruinerna. På Västbanken har minst 620 palestinier dödats.

Barn skjuts systematiskt i huvudet, rapporterar 44 läkare och vårdpersonal som nyligen tjänstgjort i Gaza. Aldrig tidigare har världen skådat så många  barn med amputerade lemmar. Amputerade utan narkos eftersom Israel systematiskt förstör sjukhus, förstör mediciner och instrument och mördar vårdpersonal. Över 1000 läkare och annan hälsopersonal har dödats.

Den medicinska tidskriften Lancet och andra experter anger långt högre troliga dödssiffror.
Över 170 journalister har avsiktligt mördats och inga utländska journalister släpps in i landet. Runt 300 hjälparbetare och FN-personal har dödats.

Ofta har hela familjer mördats. Israel svälter avsiktligt befolkningen till döds. Israel håller 10 000 palestinska gisslan i okända fångläger.

Det handlar inte om Hamas, Hizbollah och 7 oktober 2023. Det handlar om utrotning av Palestinas befolkning: förintelse, fördrivningar och fullständig förstörelse för att ta över hela Palestina.

Sveriges regering och riksdag trampar på folkrätten, upprätthåller inte juridiska beslut från FN eller andra höga internationella organ. Internationella domstolen (ICJ) avgav i juli ett rådgivande yttrande som fastslog att Israels ockupation av palestinskt område
är olaglig och att Israel begår en rad grova folkrättsbrott mot det palestinska folket. I yttrandet noteras att Israels olagliga handlingar inkluderar tvångsfördrivning, rasdiskriminering och segregation, och kränkning av det palestinska folkets rätt till självbestämmande. ICJ anser det troligt att folkmord pågår.

Stater är skyldiga att agera i enlighet med ICJ:syttrande. Det ankommer på alla stater att påtala och söka förhindra sådana brott mot mänskligheten som nämns i yttrandet. Men Sverige lade ner sin röst när FN kräver slut på ockupationen. Våra och Västs politiker visar ett totalt ointresse att efterfölja och söka implementera fattade beslut. De politiker som på olika sätt stöder Israel är medskyldiga och har blod på sina händer!

Ansökan om arresteringsorder av Israels premiärminister och försvarsminister från ICC:s åklagare borde godkännas. Som det är nu, råder total straffrihet för Israel. Det är oerhört negativt för hela det internationella rättssystemet. Det råder även straffrihet för USA, medskyldig och ekonomiskt ansvarig för folkmordet i Palestina och Gazafieringen av Libanon. USA:s och Storbritanniens krigsbrott i Irak och Afghanistan är det tyst om.

• Sverige måste kräva omedelbart eldupphör!
• Sverige måste sätta stopp för allt samarbete
med Israel!
• Allt samarbete inom EU med Israel måste
upphöra!
• Militärt, ekonomiskt, kulturellt och allt samarbete med universitet i Israel måste upphöra!
• Stoppa vapenhandel och vapenexport!
Ta emot skadade barn från Gaza!
• Inför sanktioner mot Israel! Avinvestera
och bojkotta!
• Stoppa krigsplanerna mot Iran!

Palestinavänner för folkrätten

Föregående artikelKonflikten i Mellanöstern måste tas in i Sverige!
Nästa artikelI skuggan av IHRA-deklarationen mot antisemitism
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here