Ukrainas och EU:s räddningsplan faller samman?

20

Bertil Carlman mailade ”Det här samtalet mellan Daniel Davies och Alexander Mercouris, tar upp och förklarar flera aspekter på Rysslands SMO. Varför beter sig Kaja Kallas som hon gör, varför fattar inte general Ben Hodges hur Ryssland för krig till exempel.

För mig är nog det mest viktiga påpekandet som görs, att både hos oss i Väst, och hos stora delar av den ryska befolkningen och den ryska militären tycker man, att eftersom kriget går så långsamt, ’onödigt långsamt’, är det ett uttryck för svaghet, respektive obeslutsamhet. Denna svaghet/obeslutsamhet tilldelas naturligtvis Rysslands ytterst ansvarige befälhavare V. Putin.
Själv ser jag det som ett uttryck för hur väl den förda ryska krigspolitiken är förankrad i de tankar som styr utvecklingen av BRICS, där kanske främst Kinas syn på hur Kina självt, men även tillsammans med Ryssland och andra, måste handla stabiliserande i en värld som absolut inte är stabil. Då räcker det inte med att hitta bra lösningar på de egna problemen. Ryssland måste även ta hänsyn till hur dessa problemlösningar påverkar och uppfattas av resten av det Globala Syd, speciellt de stater som ingår i BRICS, och som är ett bygge av precis det, precis en stabilare världsordning.”
Föregående artikelNej till EUs ReArm Plan – uttalande av Folkrörelsen Nej till EU
Nästa artikelHur 7-faldige Wimbledonmästaren Novak Djokovic nästan dödades av Natos terrorbombningar av Belgrad.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

20 KOMMENTARER

  1. Tror snarare det går som smort för banditerna i bryssel. En lakej vid namn pm nilsson (sk timbro vd) orerar nu unket o stolt att ’euron’, stick i stäv mot Folkomröstningsviljan, kan införas redan i slutet på året o maggan..ska ta täten. Cbdc nästa alltså (Fria Tider, 29/3)

    • Ja, det blir väl en liknande kupp som med Nato och DCA att införa euron i Sverige? Normalt sett brukar man skicka fram en avdankad politiker som ska skicka en försöksballong men nu använder man en lydig skitsnackare som PM Nilsson för att kolla reaktionerna på att införa euron?

    • Kom ihåg att denne p m nilsson är en varm anhängare av sionism och folkmördar regimen israel.
      Det är inte bara EUs lömska planer som faller samman utan hela fuskbygget är på väg att rämna. Lille pm nilssons stora ambition om att ersätta den svenska krönan med utländsk valuta blir därmed också inget. Vilket visar att Ryssland har sett till att vartenda russofob och neocon/sionist kammar noll👌

      En sak som framtida historiker kommer att undra över lär bli hur Sverige kunde producera så många mediokra debattörer, journalister och skribenter. Är uttrycket de dumma svenskarna trots allt sant?

  2. Trumps försök att förhandla fram ett snabbt slut på kriget i Ukraina har avstannat, till stor del på grund av att Zelensky och hans besättning avvisar det avtal som USA nådde med Ryssland i Riyadh i måndags, och för att européerna vägrade att häva sanktionerna mot rysk spannmåls- och gödselexport.
    Det finns verkligen inget mysterium här. Putin spelar inget spel och han försöker inte vinna tid. Han menar att trots vissa framsteg i att etablera en dialog med Trump och hans administration kvarstår stora hinder i väst som kommer att förhindra en återgång till det normala, det vill säga regelbundna diplomatiska relationer och lättnader från sanktioner.
    Förra veckan, under ett möte bakom stängda dörrar vid Ryska förbundet för industriidkare och företagare (RSPP), levererade Putin ett nyktert budskap till ryska företagsledare om sanktioner och kriget i Ukraina. Han varnade dem för att förvänta sig en snabb lösning på konflikten eller ett snabbt hävande av västerländska sanktioner. Putin betonade att även om sanktionerna lättades skulle väst sannolikt hitta alternativa sätt att utöva påtryckningar på Ryssland. Han beskrev sanktioner som en ”mekanism för systematiska strategiska påtryckningar” snarare än tillfälliga åtgärder.
    Putin upprepade att det inte finns något hopp om en fullständig återgång till frihandel, obegränsade kapitalflöden eller tillit till västerländska mekanismer för att skydda investerarnas rättigheter. Han kritiserade också västerländska företag som lämnade Ryssland efter invasionen av Ukraina och sa att de skulle möta betydande hinder om de försökte återvända. Med andra ord bär Putin inte rosafärgade glasögon och är fortfarande på sin vakt mot västerländska avsikter.
    Under en inspektion av den ryska hamnen i Murmansk, som betjänar dess arktiska flotta, gjorde Putin följande kommentarer om kriget i Ukraina:
    Vladimir Putin skrädde inte orden. I ett tal från däcket på Archangelsk, en fjärde generationens kärnvapenbestyckad ubåt med hypersoniska Zircon-missiler, förklarade den ryske presidenten vad många länge har sett: den ukrainska militären, som stöds av västerländska fantasier och Nato-pengar, håller på att få slut på vägarna. ”För inte så länge sedan sa jag: ’Vi kommer att klämma på dem.’ Nu finns det anledning att tro att vi kommer att göra slut på dem”, sa Putin till marinofficerarna, stående på stål som ekar av århundraden av rysk motståndskraft.
    Han påminde världen om västvärldens svek: först med Minskavtalen, sedan fredssamtalen i Istanbul 2022. I båda fallen förhandlade Ryssland i god tro. Och i båda fallen saboterade de västerländska huvudstäderna, särskilt London, processen. ”Deras europeiska hanterare övertygade det ukrainska ledarskapet om att de var tvungna att fortsätta väpnat motstånd … i huvudsak till den siste ukrainaren”, sa Putin, en linje som landar som ett åtal ska i Haag (om det fungerade som det var tänkt).
    Medan han var i Murmansk föreslog Putin också en lösning för att fixa Ukrainas illegitima regering… Han uppmanade till att skapa en interimsregering i Ukraina under FN:s överinseende och att välja ut neutrala länder för att hålla val. Detta är helt enkelt en upprepning av ett av de viktigaste villkoren som Putin belyste i sitt tal i juni 2024 till seniora diplomater vid det ryska utrikesministeriet… Ukrainas suveränitet kommer att återuppbyggas, inte förstöras, men den kommer att återuppbyggas på grundval av neutralitet, inte Natos beväpning, och kommer att förbjuda nynazisterna från att ta makten.
    Även om dessa uttalanden inte återspeglar nya förslag eller en förändring i Rysslands uttalade mål, har Putin fört in Novorossiya i ekvationen. Novorossiya omfattar hela östra och södra Ukraina, inklusive regioner som Odesa, Charkiv, Dnipropetrovsk och Mykolaiv.
    27 februari 2025: Putin uppgav att Ryssland skulle eskalera den federala säkerhetstjänstens (FSB) aktiviteter i Donbass och Novorossiya, vilket signalerade ett skifte från de villkor som föreslogs i juni 2024. Hans talesman, Dmitrij Peskov, bekräftade att Donbass och Novorossiya anses vara viktiga för Ryssland.
    19 mars 2025: Putin hävdade att Novorossiya är en rysk enhet under ett tal till riksåklagarens kanslis styrelse. Han hänvisade också till Odessa som en ”rysk stad”, vilket ytterligare underströk att han kommer att utöka sina territoriella anspråk om Kiev inte accepterar det avtal som ligger på bordet.
    28 mars 2025: Under ett möte med militärer lyfte Putin fram ryska framsteg i Donbass och Novorossiya och hävdade att 99 % av Folkrepubliken Luhansk (LPR) och över 70 % av Folkrepubliken Donetsk (DPR) har ”befriats”. Han hävdade att det strategiska initiativet helt och hållet ligger hos de ryska styrkorna.
    Iran, eller snarare Trumps hot om att attackera Iran, är den joker som skulle kunna sätta käppar i hjulet för försöken att återställa normala relationer med Ryssland. Iran har avvisat Trumps erbjudande om att inleda förhandlingar i utbyte mot att Iran upphör med allt stöd till Houthierna, Hamas och Hizbollah.
    Enligt Al-Mayadeen och andra initierade källor innehöll iranierns svar följande punkter:
    Iran bekräftar på nytt att man inte kommer att förhandla direkt med Förenta staterna, särskilt inte inom ramen för en politik med maximalt tryck, och man avvisar kategoriskt den amerikanska strategin.
    Iran uppger att man inte förhandlar på uppdrag av någon regional makt, och att Iran inte dikterar utrikespolitiken för andra nationer eller grupper, inklusive Jemens Ansarallah, som är en oberoende allierad.
    Iran uppger att man inte kommer att acceptera Trumps ”orealistiska villkor” och att USA:s krav var så omfattande att de inte ens hypotetiskt kan accepteras.
    Iran varnar entydigt för att varje militär eller fientlig aktion, oavsett om den kommer från USA eller någon av dess ”lakejer”, kommer att mötas av ett iranskt svar som kommer att omfatta alla USA:s militära resurser i Mellanöstern.
    Innan han fick det iranska svaret beordrade Trump en Carrier Strike Group och B-2 bombplan till Diego Garcia. Från och med den 28 mars 2025 är Diego Garcia värd för fem B-2 stealth-bombplan och ytterligare två ankomster förväntas. Dessa strategiska bombplan ansluter sig till två B-52:or som sattes in där för ett år sedan.
    En del analytiker, som mina goda vänner Ray McGovern och Lawrence Wilkerson, tror att detta är en del av Trumps förhandlingsstrategi – det vill säga en styrkedemonstration för att pressa Iran att acceptera ett avtal. Jag är mindre optimistisk. Jag tror att Trump har blivit övertygad, felaktigt enligt min mening, om att Iran inte har något trovärdigt luftförsvar och att en strategisk bombning av Iran skulle kunna lösa Iranproblemet. Jag ber att jag har fel.
    Larry Squared, Putin är orubblig och Jemen står fast

    Larry Squared, Putin is Unyielding, and Yemen Holds Firm
    B-52 and B-2 on Diego Garcia. It was a busy podcast day for me. What a day. I started at 1015 with the Judge on his Newsmax channel. After finishing with the Judge I did a 10:30 hit with Nima and Colonel Lawrence Wilkerson.
    sonar21.com

  3. Trump uppges kräva att Ukraina betalar tillbaka allt amerikanskt bistånd med ränta.
    Uppdateringstid: söndag, mars 30, 2025
    USA:s president Donald Trump, Kiev, USA:s politik, Joe Biden, Ukrainas president Vladimir Zelensky, Biden-administrationen, amerikan, vicepresident, Jeddah, Saudiarabien, Svarta havet, USA:s utrikespolitik, Europeiska unionen, demokrati, Trump-administrationen
    USA:s president Donald Trump har enligt uppgift intagit en hård hållning mot Ukraina och krävt att Kiev ska ersätta Washington för allt bistånd han fått under Joe Bidens presidentskap, enligt en debattartikel av Hugh Tomlinson i The Times. Den senaste utvecklingen signalerar en dramatisk förändring i USA:s politik gentemot Ukraina, där Trump påstås ha uttryckt förakt för Ukrainas president Vladimir Zelensky och hävdat att Kiev måste axla den ekonomiska bördan av sin krigsinsats.

    Enligt The Times hyser Trump ett djupt förakt för Zelenskyj och ser honom som både svag och ineffektiv i Ukrainas pågående konflikt med Ryssland. Artikeln antyder att Trumps förbittring förvärras av de miljarder dollar i militärt och ekonomiskt stöd som Biden-administrationen tilldelat Ukraina.
    ”Övertygad om Ukrainas svaghet, föraktfull mot Zelenskyj och rasande över de miljarder dollar i stöd som Joe Bidens administration gett till Kiev, har Trump gett sig ut för att få tillbaka allt och mer därtill”, skrev Tomlinson.

    Trump har varit högljudd om sin skepsis när det gäller Ukrainas förmåga att uppnå seger över Ryssland och har upprepade gånger kritiserat omfattningen av USA:s inblandning i konflikten. Hans krav på återbetalning understryker hans bredare strategi att prioritera amerikanska finansiella intressen och minimera utländska biståndsåtaganden, även när det gäller en geopolitisk allierad.
    En av de viktigaste aspekterna av Trumps föreslagna återbetalningsplan uppges handla om Ukrainas stora mineralrikedomar. Trump har föreslagit att Kiev ska använda sina naturresurser – särskilt sällsynta jordartsmineraler – som säkerhet för att kompensera Washington för sitt ekonomiska stöd.

    Idén om en mineralaffär flöt fram i början av mars men spårade ur på grund av en hetsig konfrontation mellan Zelensky och amerikanska tjänstemän, inklusive Trump och vicepresident JD Vance, under ett spänt möte i Ovala rummet. I efterdyningarna av det bråket frös Trump tillfälligt allt militärt bistånd och underrättelseutbyte med Ukraina, ett drag som ytterligare förvärrade spänningarna mellan de två regeringarna.
    Enligt Reuters innebär de nya villkoren att Ukraina måste betala tillbaka allt bistånd som mottagits sedan kriget eskalerade 2022 – uppskattningsvis till över 123 miljarder dollar – med en extra årlig ränta på 4 procent. Dessutom, innan Kiev kan få tillgång till några intäkter från sin mineralexport, måste de först tillfredsställa USA:s återbetalningskrav.

    Zelensky har erkänt att han har fått ett nytt förslag från Trump-administrationen men står fast vid att USA:s bistånd gavs som en donation, inte ett lån. ”Vi förstod att detta var ett stöd, inte något vi måste betala tillbaka”, ska Zelenskyj ha sagt.
    Trots Zelenskys invändningar tyder Trumps tillvägagångssätt på att han ser Ukrainas skuldsättning som en nyckelfaktor i alla framtida bilaterala relationer. Denna hållning kan försätta Ukraina i en ekonomiskt prekär position, eftersom landet kämpar för att finansiera sina pågående militära insatser samtidigt som det navigerar i Washingtons krav.
    Trumps krav på återbetalning representerar en bredare omorientering av USA:s utrikespolitik under hans ledarskap. Till skillnad från Biden, som framställde USA:s bistånd till Ukraina som en avgörande investering i demokrati och global stabilitet, verkar Trump se konflikten främst genom en ekonomisk och transaktionell lins.

    Hans administrations hållning kan ha en betydande inverkan på Ukrainas krigsansträngningar, särskilt om ytterligare militärt bistånd förblir beroende av att Washingtons ekonomiska krav uppfylls. Draget väcker också oro över USA:s bredare åtaganden gentemot sina allierade, eftersom det signalerar en vilja att dra tillbaka stödet om inte ekonomiska intressen tillgodoses.

    Dessutom kan Trumps tillvägagångssätt uppmuntra andra amerikanska allierade och motståndare att ompröva sina relationer med Washington. Om Ukraina tvingas betala tillbaka sitt bistånd kan andra länder som tar emot amerikanskt bistånd – som Taiwan, Israel eller Nato-medlemmar – ifrågasätta om deras säkerhetspartnerskap med USA är så pålitliga som tidigare antagits.

    Trumps krav på återbetalning har också betydande geopolitiska konsekvenser. Om Kiev tvingas att gå med på detta kan det stå inför allvarliga ekonomiska påfrestningar, vilket potentiellt kan hindra dess militära operationer mot Ryssland. Dessutom kan efterfrågan leda till att Ukraina söker alternativa källor till stöd från Europeiska unionen, Kina eller andra nationer som skulle kunna utnyttja situationen för att öka sitt inflytande i regionen.

    Ur Rysslands perspektiv kan en potentiell försvagning av relationerna mellan USA och Ukraina ses som en strategisk fördel. Moskva har konsekvent framställt västerländskt bistånd till Ukraina som ohållbart, och Trumps insisterande på återbetalning kan bekräfta den berättelsen.
    Om USA tillämpar strikta återbetalningsvillkor kan det dessutom undergräva Ukrainas långsiktiga förmåga att stå emot rysk aggression. Detta kan leda till ett scenario där Ukraina tvingas förhandla fram en uppgörelse som är mer gynnsam för Moskva, något som hade varit otänkbart under Biden-administrationens ovillkorliga militära och ekonomiska stöd.

    Trumps krav på att Ukraina ska betala tillbaka allt amerikanskt bistånd med ränta markerar ett skarpt avsteg från tidigare amerikansk politik och introducerar ny osäkerhet i en redan instabil konflikt. Hans rapporterade förakt för Zelensky och skepsis mot Ukrainas krigsinsats tyder på att han är villig att göra drastiska politiska förändringar som kan omforma dynamiken i konflikten.

    Även om Trumps tillvägagångssätt sannolikt kommer att få genklang hos hans politiska bas – av vilka många har kritiserat utländska biståndsutgifter – riskerar det att alienera USA:s allierade och försvaga Ukraina i ett avgörande ögonblick i dess kamp mot Ryssland. Medan förhandlingarna om mineralavtalet fortsätter kommer världen att följa utvecklingen noga för att se om Ukraina kan stå emot Washingtons ekonomiska påtryckningar eller om det kommer att tvingas in i ett djupare ekonomiskt beroende på Trumps villkor.
    För närvarande står Ukraina inför en svår balansgång, att säkra militärt och ekonomiskt stöd samtidigt som man står emot villkor som kan äventyra landets suveränitet och ekonomiska framtid. Resultatet av dessa förhandlingar kan skapa ett prejudikat för hur USA samarbetar med allierade i framtiden, vilket gör det till en kritisk fråga inte bara för Ukraina, utan för den globala politiken som helhet.
    Följ Blitz på Google News Channel

    • Trump har till sin fasa upptäckt hur illa det står till med ekonomin i USA och slår blint åt alla håll! Politiken med att ta över stora landområden på Grönland och i Kanada gör att ”samarbetet” i Nato gnisslar betänkligt och det är i det ljuset man ska se Macaronens försök att bli en ny Napoleon? USA har inte råd att hålla igång den enorma militärapparat man byggt upp runt om i världen och det beror på att deras baser och fartyg blivit alltför sårbara för attacker med hypersoniska missiler! Den tekniska utvecklingen är obeveklig och till förmån för den som förfogar och använder de nya vapnen som Houtierna i Jemen t ex. Militärbaserna kostar mer än de smakar och det vet Trump.

  4. Trump reportedly demands Ukraine repay all US aid with interest
    US President Donald Trump has reportedly taken a hardline stance on Ukraine, demanding that Kiev reimburse Washington for all aid received during Joe Biden’s presidency, according to an op-ed by Hugh Tomlinson in The Times.This latest development signals a dramatic shift in US policy towards Ukraine, with Trump allegedly expressing disdain for Ukrainian President Vladimir Zelensky and …
    weeklyblitz.net

    • Ivan
      Trumps krav på Ukraina känns lika orimliga som att göra Gaza till en lyxplaya eller att Kanada till en amerikansk delstat.

      Tror du att detta verkligen är seriöst menat, eller är det ett enda stort teaterspel, med avsikten att dra sig ur Europa, lämpa över eländet Ukraina på stollarna i Europa och flytta alla tillgängliga amerikanska resurser till ett tänkbart krig mot Kina?

      Du verkar mer insatt i detta än dom flesta av oss, så det vore intressant att höra din åsikt.

      • 30.03.2025 – 16:00
        Teaterspel?? USA kommer att ta emot Grönland, möjligen med militärt våld, säger USA:s president Donald Trump.
        – Vi kommer att få Grönland. Ja, till 100 procent, säger han i en intervju med NBC.
        Enligt honom är det stor sannolikhet att detta sker utan användning av militärt våld. Men han betonade att han ”inte tar bort något från dagordningen”.
        På frågan om vilken signal annekteringen av ön skulle skicka till Ryssland svarade Trump att han ”inte bryr sig”.

      • 29.03.202
        Zelenskyj kan ångra att han önskade Putins död, skriver The Spectator.
        Rykten om den ryske presidentens ”sjukdomar” och ”nära förestående död” är baserade på ingenting och sprids av den gula pressen, liksom av ukrainska tjänstemän.
        Publikationen påminde om att chefen för den ukrainska underrättelsetjänsten, Budanov, redan 2022 hade sagt att ”Putin lider av flera dödliga sjukdomar samtidigt” och att ”en smygande statskupp är på gång i Ryssland”.
        Det ständiga framträdandet av sådana rykten ”talar om en känsla av meningslöshet i västvärlden”. De dikteras av en ”blandning av hjälplöshet och hopp”.
        Samtidigt noterar publikationen att det är osannolikt att Putins efterträdare kommer att ge upp nya ryska territorier, och att väst, i händelse av Putins avgång, kan börja en återställning med Ryssland och sluta ett avtal ”som kommer att kasta Kiev under bussen”.
        ”Zelenskyj bör vara försiktig i sina önskningar”, avslutar artikelförfattaren.

      • Hot och Teater..
        den 30 mars 2025, 17:54 Källa: TASS
        Trump berättade vilka åtgärder han kommer att vidta i händelse av Rysslands vägran att förhandla om en fredlig lösning i Ukraina.
        I händelse av att Ryssland överger ett avtal om en fredlig lösning på den ukrainska konflikten kommer USA att införa allvarliga sanktioner mot rysk olja. Det uppgav den amerikanske ledaren Donald Trump i en intervju med NBC.
        – Det kommer att se ut så här: om du köper rysk olja kan du inte göra affärer i USA. Tullarna på all olja kommer att ligga på mellan 25 och 50 procent”, citerade TASS Trump.

        Enligt den amerikanske presidenten kommer sådana åtgärder att införas om avtalet om eldupphör misslyckas, och om han anser att det skedde på grund av Rysslands fel.
        Tidigare har Trump sagt att förhandlingarna om Ukraina går framåt, men att det samtidigt finns en hel del ”ond vilja” mellan parterna i konflikten.
        При использовании материала просим указывать источник argumenti.ru

        • Hotar Trump Ryssland?
          30 mars 2025, 18:19 Källa: Zaugl
          President Donald Trump sa till NBC att han blev ”väldigt arg” och ”rasande” när president Putin kritiserade Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs auktoritet. Trump hotade med konsekvenser om ett avtal om eldupphör med Kiev inte sluts inom en månad på grund av Rysslands fel.
          ”Om vi inte kan göra en överenskommelse med Ryssland för att stoppa blodsutgjutelsen i Ukraina, och om jag tror att det är Rysslands fel – och det kanske det inte är – men om jag tycker att det är Rysslands fel, kommer jag att införa sekundära tullar på olja, på all olja som kommer ut från Ryssland.”
          При использовании материала просим указывать источник argumenti.ru

          • USA:s president Donald Trump hotade att införa ytterligare tullar mot Ottawa och Bryssel om de samarbetade för att ”göra ekonomisk skada” för USA. Trumps varning, som utfärdades på hans Truth Social-plattform den 27 mars, kommer samtidigt som Kanada och EU överväger strafftullar som svar på Washingtons senaste handelsåtgärder.
            Den senaste friktionen härrör från kommentarer från Kanadas nyvalde premiärminister, Mark Carney, som uppgav att den traditionella relationen med Washington var ”över”. Carney betonade vikten av att stärka Kanadas ekonomiska band med Europa och beskrev EU som en ”pålitlig partner”. Som svar tog Trump till sociala medier för att utfärda en skarp varning till både Kanada och EU.

            ”Om Europeiska unionen samarbetar med Kanada för att skada USA ekonomiskt, kommer storskaliga tullar, mycket större än vad som för närvarande planeras, att läggas på dem båda för att skydda den bästa vän som vart och ett av dessa två länder någonsin har haft!” skrev Trump.
            Detta uttalande understryker Trumps frustration över vad han uppfattar som orättvisa ekonomiska metoder från både Kanada och EU. Washington har länge anklagat Bryssel för att införa höga tullar på amerikanska varor samtidigt som man antar restriktiva regleringshinder som missgynnar amerikanska företag. På samma sätt har Trump ofta uttryckt oro över handelsobalanser med Kanada och hävdat att landet gynnas oproportionerligt mycket av handelsavtal.

            Den 26 mars meddelade Trump att hans administration beslutat att införa ytterligare en tull på 25 procent på importerade bilar och bildelar till ett värde av hundratals miljarder dollar. Detta drag har väckt upprördhet i både Europa och Kanada, eftersom det hotar att avsevärt påverka deras bilindustrier, som är starkt beroende av export till USA.
            Som svar på Washingtons beslut har både Ottawa och Bryssel signalerat sin avsikt att införa motåtgärder. Europeiska tjänstemän har antytt att de kommer att rikta in sig på amerikanska jordbruksprodukter och teknikvaror, medan Kanada har hotat med tullar på amerikanskt stål, aluminium och konsumentprodukter.
            Trump fördubblade dock sin hårda linje och upprepade att alla vedergällningsåtgärder bara skulle leda till strängare tullar från USA: ”Vi kommer inte att tillåta något land att utnyttja oss. Vi har varit alldeles för generösa alldeles för länge, deklarerade Trump vid ett valmöte i Pennsylvania.

    • Vad om Victoria Nulands milljondollar projekt inför kuppen i Ukraina – det borde väl vara Demokraternas tur inklusive Clintons att få sina tillgångar konfiskerade – tillsammans med åtal för förräderi.

      Ukrainske mark är medborgarnas egendom och nationalisering av landets naturresurser är nödvändigt.
      Nog lyckades Nasser att rationalisera Suezkanalen till britternas förtret.

      I dessa tider gäller att frigöra politiker (omöjlig-göra giltighet) från möjligheten att sälja ut sitt lands naturresurser som om det vore ett obetydligt pappersavtal i fickan.

      Det handlar också om mänskliga resurser eftersom fullständig digitalisering i övervakningsindustrins tjänst är också utförsäljning, allt från människors konsumtion till politiska åsikter/aktiviteter. Det har gått så långt att nu används digitaliseringen till att sanktionera individer som hyser annan åsikt än finanssektorns fascister; bankerna.

  5. Den 30 mars 2025, 15:19.. NYT meddelade att man samordnar attacker från Ukrainas väpnade styrkor från en amerikansk bas i Tyskland.
    Sergeant Oscar Gollaz/Keystone Press Agency/Global Look Press .. Den amerikanska militären, stationerad på en bas i Wiesbaden, Tyskland, överförde underrättelser till ukrainska trupper om de ryska truppernas positioner och samordnade också nästan alla HIMARS MLRS-attacker. Detta rapporterar The New York Times, som citerar källor.
    Publikationen hävdar att USA:s och Ukrainas militärer dagligen sätter upp målprioriteringar. Ukrainas väpnade styrkor (AFU) var beroende av amerikanerna för underrättelser, och Dragon-insatsstyrkan ”kontrollerade och kontrollerade nästan varje HIMARS-attack”, noterar tidningen.

    Enligt NYT fick den amerikanska flottan tillstånd att samordna operationer som genomfördes i Krims vatten 2022. År 2024 började amerikanerna hjälpa Ukrainas väpnade styrkor att slå djupt in på Rysslands territorium, enligt publikationen. Den 28 mars meddelade Ukrainas president Volodymyr Zelensky att han hade nått en överenskommelse med europeiska partners om att utöka Kievs tillgång till deras underrättelseinformation.
    Tidigare har det blivit känt att Ukraina får 80 procent av underrättelserna från allierade, främst från USA.

  6. 30.03.2025 – 10:30
    Mera teaterspel?? .. USA erbjöd Ryssland att skära av Ukraina från Svarta havet.
    Ryssland måste befria Odessa och skära av Ukraina från Svarta havet, uttryckte den tidigare stabschefen till USA:s utrikesminister Lawrence Wilkerson denna åsikt på YouTube-kanalen Dialogue Works.
    – Om jag var Putin nu skulle jag lyssna på min militär och inta Odessa. Jag skulle skära av all tillgång till Svarta havet för Ukraina på ett eller annat sätt, säger han.
    Förra veckan skrev The New York Times, med hänvisning till medhjälpare till Volodymyr Zelenskyj, att Kiev fruktar att USA:s president Donald Trump kommer att gå med på att överföra kontrollen över hamnen i Odessa till Ryssland.

  7. 29.03.2025 – 20:00
    Trump uppmanade till skydd av Grönland från Ryssland och Kina (VIDEO).
    USA:s president Donald Trump publicerade en video på sociala medier X där han sa att USA skulle hjälpa Grönland att försvara sig mot ett visst ”hot” från Ryssland och Kina.
    – I dag står Grönland inför nya hot – rysk aggression och kinesisk expansion. Vårt gemensamma arv lever vidare i varje gemensam insats.
    Varje arktisk patrull, varje partnerskap som skapas inför smältande isar och ökande spänningar. Det är inte bara historia, det är ödet.
    Nu är det dags att enas igen. I fredens och säkerhetens namn. För framtidens skull stöder Amerika Grönland”, skrev han.

  8. Vad om Victoria Nulands milljondollar projekt inför kuppen i Ukraina – det borde väl vara Demokraternas tur inklusive Clintons att få sina tillgångar konfiskerade – tillsammans med åtal för förräderi.

    Ukrainske mark är medborgarnas egendom och nationalisering av landets naturresurser är nödvändigt.
    Nog lyckades Nasser att nationalisera Suezkanalen till britternas förtret.

    I dessa tider gäller att frigöra politiker (omöjlig-göra giltighet) från möjligheten att sälja ut sitt lands naturresurser som om det vore ett obetydligt pappersavtal i fickan.

    Det handlar också om mänskliga resurser eftersom fullständig digitalisering i övervakningsindustrins tjänst är också utförsäljning, allt från människors konsumtion till politiska åsikter/aktiviteter. Det har gått så långt att nu används digitaliseringen till att sanktionera individer som hyser annan åsikt än finanssektorns fascister; bankerna.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here